ניחוחות שבת • בואו להכין קוגעל תפו"א 'over night'

    דוד קליגר 1 Comment on ניחוחות שבת • בואו להכין קוגעל תפו"א 'over night'

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם בתפריט: קוגעל תפו"א 'over night' וקוגעל אטריות ירושלמי • לכבוד שבת קודש

    ניחוחות שבת

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    קוגל over night – מצרכים:
    6 תפו"א קלופים
    6 ביצים
    1/2 כוס שמן
    1 כוס מים
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:
    את הביצים יש לשים בקערה מתאימה ולטרוף עם המים
    את תפוחי האדמה יש לגרד במגרדת דקה ולהוסיף אל מסת הביצים
    לתבל במלח פלפל ולערבב
    לטעום ולתקן תיבול
    את השמן יש לחמם היטב ולשפוך על המסה ולערבב
    להעביר לתבנית חד פעמית בינונית גבוהה ולאפות כ-3 שעות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות
    לאחר מכן להנמיך את המעלות ל-100 ולהשאיר למשך לילה בתנור

    •••••

    קוגל ירושלמי – מצרכים:
    1 ק"ג אטריות דקות לקוגל
    1/2 כוס שמן
    6 ביצים
    3 כוסות סוכר
    1/2 כוס שמן
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    2 כפיות מלח

    אופן ההכנה:
    בשלי את האטריות לפי הוראות היצרן
    שטפי סנני והחזירי אל הסיר
    ערבבי עם השמן והניחי בצד
    במחבת מתאימה הכיני קרמל מהסוכר והשמן
    כשהקרמל מוכן שפכי אל האטריות
    לחכות שגושי הקרמל ימסו
    הוסיפי את הביצים אל העיסה
    חלקי לתבניות
    לאפות כ-40 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מע' עד להשחמה

    •••••

    בצק קניש למלית מתוקה ומלוחה – מצרכים:
    2 כוסות קמח לבן / כוסמין / מלא
    1/2 כוס שמן
    1/2 כוס מים רותחים
    1 כפית מלח
    למלית מתוקה – 1 כפית סוכר

    אופן ההכנה:
    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל
    מחלקים ל*2 ממלאים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

    האזינו כאן לתוכנית המלאה:



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      כשף שמכין כבר 16 שנים קוגלים, אני חושב שזה יותר מדי ביצים לקוגל תפו"א, אני שם שני ביצים לקילו תפו"א, ולא שם מים. ולקוגל ירושלמי יש דרך יותר מקצועית.