מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • מתכונים מיוחדים לסובלים מצליאק

דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • מתכונים מיוחדים לסובלים מצליאק

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם עם העלאת המודעות סביב נושא הצליאק, הוגשו מתכונים שונים של דברים ללא גלוטן • לכבוד שבת קודש

ניחוחות שבת מתוקן חדש

עוגיות שוקולד (40 יחידות – מתאימות לפסח – מתכון של השף-קונדיטור מלכי אדלר) – מצרכים:
תבנית סיליקון מלבנים (פיננסייר)
2 ביצים
50 גר' (רבע כוס) סוכר
2 כפות שקדים טחונים לאבקה
2 כפות קוקוס
180 גרם שוקולד מריר מומס
150 גרם (3/4 כוס) תערובת שוקולד צ'יפס לבן ומריר

אופן ההכנה:
• מקציפים את הביצים והסוכר לקצף יציב
• מקפלים את היבשים והשוקולד המומס
• מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לאיחוד
• שמים בכל שקע כפית מהבלילה
• אופים בחום של 160 מעלות 10-12 דקות
• העוגיות נשארות רכות

•••••

פחזניות (גם הן מתאימות לפסח) – מצרכים:
100 מ"ל מים
70 מ"ל שמן
175 גר' קמח תפוחי אדמה
10 גר' אבקת אפיה
3-4 ביצים
3-4 כפות פטרוזליה
2-3 כפות עירית קצוצה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
מחממים שמן מים מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר
מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחת אחת
מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה
לפירורי לחם (לפסח) פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור וטוחנים לפירורים

•••••

בראוניז שוקולד (גם לפסח) – מצרכים:
300 גר' שוקולד מריר
80 גר' חמאה או שמן
4 ביצים
1 כוס סוכר
100 גר' אגוזים טחונים
2 כפות קמח תפוחי אדמה

אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד ושומן למסה חלקה
מקציפים ביצים וסוכר
מאחדים עם השוקולד בתנועות קיפול
מוסיפים את הקמח והאגוזים
משטחים על תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות

האזינו לתוכנית המלאה:



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>