ניחוחות שבת • מתכונים מיוחדים לסובלים מצליאק

    דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • מתכונים מיוחדים לסובלים מצליאק

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם עם העלאת המודעות סביב נושא הצליאק, הוגשו מתכונים שונים של דברים ללא גלוטן • לכבוד שבת קודש

    ניחוחות שבת
    10:35
    19.04.24
    הרב אפרים אפשטיין No Comments on חג הפסח: עניין של תודעה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגיות שוקולד (40 יחידות – מתאימות לפסח – מתכון של השף-קונדיטור מלכי אדלר) – מצרכים:
    תבנית סיליקון מלבנים (פיננסייר)
    2 ביצים
    50 גר' (רבע כוס) סוכר
    2 כפות שקדים טחונים לאבקה
    2 כפות קוקוס
    180 גרם שוקולד מריר מומס
    150 גרם (3/4 כוס) תערובת שוקולד צ'יפס לבן ומריר

    אופן ההכנה:
    • מקציפים את הביצים והסוכר לקצף יציב
    • מקפלים את היבשים והשוקולד המומס
    • מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לאיחוד
    • שמים בכל שקע כפית מהבלילה
    • אופים בחום של 160 מעלות 10-12 דקות
    • העוגיות נשארות רכות

    •••••

    פחזניות (גם הן מתאימות לפסח) – מצרכים:
    100 מ"ל מים
    70 מ"ל שמן
    175 גר' קמח תפוחי אדמה
    10 גר' אבקת אפיה
    3-4 ביצים
    3-4 כפות פטרוזליה
    2-3 כפות עירית קצוצה
    1 כפית מלח
    2 כפיות סוכר

    אופן ההכנה:
    מחממים שמן מים מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר
    מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחת אחת
    מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה
    לפירורי לחם (לפסח) פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור וטוחנים לפירורים

    •••••

    בראוניז שוקולד (גם לפסח) – מצרכים:
    300 גר' שוקולד מריר
    80 גר' חמאה או שמן
    4 ביצים
    1 כוס סוכר
    100 גר' אגוזים טחונים
    2 כפות קמח תפוחי אדמה

    אופן ההכנה:
    ממיסים שוקולד ושומן למסה חלקה
    מקציפים ביצים וסוכר
    מאחדים עם השוקולד בתנועות קיפול
    מוסיפים את הקמח והאגוזים
    משטחים על תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות

    האזינו לתוכנית המלאה:



    0 תגובות