רכיבים:
- דג אמנון או טונה (במקור)
- ניתן להשתמש בכל דג שרוצים, בורי, קרפיון נסיכה
- 3 כפות שמן
- 6 שיני שום פרוסים
- 3 פלפלים אדומים חתוכים גס
- 1 פלפל חריף
- 3 פלפלים יבשים שלמים
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס מים
תיבול:
- 1/2 כוס שמן
- כף מלאה פפריקה מתוקה מרוקאית
- כפית כורכום
- כפית מלח
- 3 שיני שום כתושים
- עלי כוסברה
אופן ההכנה:
- במחבת רחב ועמוק, שמים שמן
- מוסיפים לפי הסדר הבא: שום פרוס, ומאדים כ 2 דקות
- מוסיפים פלפלים אדומים, פלפל חריף חתוך, פלפלים יבשים שלמים וכוסברה קצוצה
- מאדים על אש נמוכה שלא ישרף כ 10 דקות
- מסדרים את מנות הדג מעל הירקות, יוצקים מים ומבשלים מכוסה 25 דקות
- בכלי מערבבים את כל חומרי התיבול, פרט לעלי הכוסברה, ויוצקים מעל הדגים
- מפזרים מעל את עלי הכוסברה, מכסים, ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה
מתקבל דג עסיסי וטעים.