מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • מרקים ובצק שמרים

דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • מרקים ובצק שמרים

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם בתפריט: מרקים שונים ובצק לעוגות שמרים • לכבוד שבת קודש

ניחוחות שבת מתוקן חדש

מרק ארטישוק ירושלמי – מצרכים:

500 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
2 בצלים קצוצים
3-4 שיני שום כתושות
1 ראש סלרי
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
מטגנים עד להשחמה את הבצל
מוסיפים את השום ואת הירקות
מטגנים כ 10 ד' מוסיפים את השום ומטגנים 5 ד' נוספות
מוסיפים מים תבלינים ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה
טועמים ומתקנים תיבול
מבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה
טועמים מתקנים תיבול וטוחנים למחית חלקה
מגישים עם מקלות בצק

•••••

מרק עוף – מצרכים:

2 ק"ג עצמות עוף
1/2 ק"ג עצמות בקר

לשקית התבלינים:
2 כרישה החלק הלבן
1 ראש שום
2 בצלים שלמים
1 שורש של סלרי
1 שורש פטרוזיליה
4-5 מקלות סלרי אמריקאי
3-4 עלי דפנה
3 גרגירי פלפל אנגלי
2 כוסות חומוס מושרה לילה

אופן ההכנה:
בסיר של 10 ליטר הניחי את העצמות וכסי במים
הביאי לרתיחה והסירי את הקצף שנותר
הוסיפי את שאר המצרכים בתוך שקית תבלינים או בלי כלום
הביאי לרתיחה
בשלי חצי שעה
הוסיפי את גרגירי החומוס ותבלי
הביאי לרתיחה
טעמי ותקני תיבול
בשלי 3 שעות על אש נמוכה

לפני ההגשה:
הוציאי את שקית התבלינים והגישי
אם אין מספיק נוזלים יש להוסיף מים ולבשל שעה נוספת
לטעום ולתקן תיבול

•••••

בצק שמרים לעוגות קראנצ' – מצרכים:

1 ק"ג קמח
1 כוס סוכר
1 שקית שמרית
1 שקית משפר אפיה
4 ביצים
200-250 מ"ל חלב
תמצית וניל
200 גר' חמאה רכה
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל את החמאה מוסיפים בסוף
לשים כ-10 ד'
מתפיחים מחלקים ל-4 ממלאים ומגלגלים מתפיחים 45 ד'
אופים ומברים בסירופ סוכר

•••••

מלית שוקולד לעוגת שמרים – מצרכים:

100 גר' קקאו משובח
300 גר' סוכר
1 שקית אינסטנט וניל
100 גר' מרגרינה מומסת
1/2 כוס מים רותחים
1 ביצה

אופן ההכנה:
את המצרכים שמים במעבד מזון ומערבבים למסה הומוגנית
אם זה סמיך מידי להוסיף עוד מים חמים

האזינו כאן לתוכנית המלאה:



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>