מתכון מיוחד: סופגניות אפויות בכוסות

    עפר גדנקן 1 Comment on מתכון מיוחד: סופגניות אפויות בכוסות

    מתכון מיוחד לסופגניות מאת שמרית

    9:29
    19.03.24
    התעוררות No Comments on צחוק זה בריא; אבל יש גבולות | פינת אימא מאיר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מצרכים (לכ- 15 מיני-סופגניות)

     

    לבצק:

    ½3 כוסות קמח (500 גר')

    ½ שקית שמרית (25 גר')

    ¼ כוס + 2 כפות סוכר (75 גר')

    1 כפית מלח

    ½ כוס חלב פושר (120 מ"ל)

    2 ביצים

    120 גרם מרגרינה ללא שומן מוקשה שמרית, רכה וחתוכה לקוביות

     

    למילוי ריבה:

    400 גרם ריבת תות/פטל

     

    לקישוט: אבקת סוכר

    אופן ההכנה:

    1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך כ- 8 דקות.
    2. משמנים מעט את הבצק, מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח (כשעה וחצי)
    3. מניחים כלים אישיים שמתאימים לאפייה בתנור על מגש אפייה. ממלאים כל כלי בריבה
    4. מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל- 36 כדורים קטנים.
    5. מקבצים יחד 3 כדורים ומניחים בתוך הכלי מעל הריבה מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך 30 דקות נוספות.
    6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170מעלות, למשך 25 ל-30 דקות, או עד שהסופגניות תופחות ומזהיבות. אם הן משחימות מהר מדי, מכסים את התבניות עם נייר כסף וממשיכים לאפות.
    7. מצננים, זורים את אבקת הסוכר ומגישים. לריבה לוקח זמן להתקרר, אז נזהרים!


    1 תגובות

    מיין תגובות