ניחוחות שבת • קרמבלים שונים ומתכון מנצח לחלות

    דוד קליגר 1 Comment on ניחוחות שבת • קרמבלים שונים ומתכון מנצח לחלות

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם בתפריט: קרמבלים בטעמים שונים ומגוונים וגם מתכון מנצח ל'חלות לשבת' • לכבוד שבת קודש

    ניחוחות שבת
    0:16
    19.03.24
    נתי קאליש No Comments on בראשות גדולי הדור: בישיבת רש"י חגגו חצי יובל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חלות לשבת – מצרכים:
    1.250 ק"ג קמח
    2 ביצים
    50 גר' שמרים
    3/4 כוס שמן
    100 גרם מרגרינה רכה
    4 כפות דבש
    3 כפות סוכר
    כ-600 מ"ל מים פושרים
    1 כפית מלח

    לציפוי:
    2 ביצים טרופות
    1 כוס שומשום

    אופן ההכנה:
    בקערת המערבל הניחי את המלח
    מעל הניחי את הקמח המנופה
    פוררי את השמרים הטריים וערבבי עם הקמח
    הניחי את הסוכר הביצים השמן הדבש והמרגרינה והתחילי ללוש
    הוסיפי חצי מכמות המים ולושי שוב
    הוסיפי את שאר כמות המים תוך כדי לישה
    לושי במהירות נמוכה 10 ד'
    לישה ממושכת גורמת להתפתחות הגלוטן ולקבלת בצק אוורירי
    מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח
    מפרישים חלה עם ברכה
    מוציאים את הבצק מעל גבי משטח עבודה מקומח ותופחים עלי להוצאת האוויר
    מחלקים את הבצק ל-3 וכל חלק מחלקים ל-3 יח' שוות
    מגלגלים לגלילים וקולעים לצמה .
    מניחים על תבנית משומנת
    מכינים כך את 2 החלות הנוספות ומניחים להתפחה כ-20 ד' נוספות
    מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשומים
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה

    •••••••••••

    קרמבל דלעת – מצרכים:
    500 גר' דלעת חתוכה לקוביות
    1/3 כוס שמן
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    2 כפיות סוכר חום

    לרוטב:
    250 מ"ל שמנת מתוקה
    1 ביצה
    2 שיני שום כתושות
    1 כפית מלח
    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    לקרמבל:
    300 גר' קמח
    200 גר' חמאה
    150 גר' בוטנים
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    100 גר' גבינה צהובה מגוררת

    אופן ההכנה:
    את הדלעת יש לשים בתבנית פיירקס ולערבב עם השמן המלח הפלפל והסוכר החום
    לכסות ולאפות כשעה
    להסיר כיסוי ולתת לדלעת כ-10 ד' להשחמה
    לאחר שהדלעת מוכנה יש להכין את הרוטב
    לטרוף את השמנת והביצים עם התבלינים ולשפוך מעל הדלעת

    הכנת הקרמבל:
    יש לשים את הרכיבים במעבד מזון ולעבד למסת פירורים
    לפזר מעל הדלעת
    לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להשחמה
    להגיש עם שמנת חמוצה

    •••••••••••

    קרמבל תותים ותפוחים מוקפצים (ללא גלוטן) – מצרכים לבצק:
    2 כוסות קמח תפוחי אדמה
    2 כוסות שקדים
    1 כוס אגוזי לוז
    2 כוסות אבקת סוכר
    1/2 כוס שמן
    2 שקית סוכר וניל
    2 ביצים

    למלית:
    6 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
    1/2 כוס סוכר חום
    1/3 כוס שמן
    1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
    2 כוסות תותים חתוכים לקוביות גדולות מושרים ב-2 כפות סוכר

    אופן ההכנה:
    את מצרכי הקרמבל יש לערבב עד לקבלת פירורים
    חצי לשטח על תבנית ואת החצי להשאיר לציפוי

    הכנת המלית:
    חממו שמן במחבת הוסיפו את התפוחים טגנו תוך כדי הקפצה כ 10 ד' הוסיפו את הסוכר חום וטגני עד לאידוי הנוזלים
    הסירי מהאש הוסיפי את התותים וערבבי
    הניחי על התחתית ופזרי מעל את הפירורים הנותרים
    לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה או עד להשחמה

    •••••••••••

    קרמבל עירית על עגבניות שרי ובצלצלי שאלוט – מצרכים:
    1 סלסילת עגבניות שרי
    1 צנצנת בצלצלי שאלוט מסוננים מושרים במים
    1 כוס זיתי קלמטה מגולענים

    להקרמה:
    1 שמנת מתוקה
    2 ביצים
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי

    לקרמבל עירית:
    100 גר' קמח
    100 גר' חמאה
    100 גר' קשיו קלוי
    50 גר' שומשום שחור
    2 שיני שום כתושות
    3 כפות עירית קצוצה
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה – הכנת הקרמבל:
    במעבד מזון שימי את המצרכים ועבדי למסת פירורים
    העבירי לכלי והניחי במקפיא

    הכנת רוטב וההקרמה:
    בקערה טרפי את כל המצרכים

    הכנת הירקות:
    במחבת שימי שמן וטגני את העגבניות שלמות תוך כדי ערבוב
    לתבל ולהוסיף את בצלצלי השאלוט שהושרו במים ולאחר סינון
    המשיכי לטגן 5 ד' נוספות
    הסירי מהאש והוסיפי את זיתי הקלמטה ערבבי
    טעמי ותקני תיבול
    העבירי לכלים עד חצי הגובה
    שפכי שמנת מעל הירקות ואז פזרי קרמבל בנדיבות
    העבירי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפי עד להשחמה

    •••••••••••

    קרמבל תפוחים בצפוי אגוזים – מצרכים לבצק:
    200 גר' קמח
    50 גר' שקדים טחונים
    1 שקית אינסטנט וניל
    200 גר' חמאה או מרגרינה
    100 גר' אבקת סוכר
    1 ביצה

    לתפוחים:
    6 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
    1/3 כוס שמן
    4 כפות סוכר דמררה
    מעט וניל או קינמון

    לציפוי קרמבל אגוזים:
    150 גר' חמאה או מרגרינה
    150 גר' סוכר דמררה
    150 גר' קמח
    150 גר' אגוזי לוז גרוסים או כל אגוז אחר

    אופן ההכנה:
    מכינים בצק פריך ושמים למנוחה לחצי שעה במקרר
    מכינים את הקרמבל ומניחים במקרר לחצי שעה

    הכנת המלית:
    מחממים שמן במחבת ומוסיפים את התפוחים ומטגנים כ-10 ד'
    מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן עד שאין נוזלים כ-10 ד' נוספות

    הרכבת המנה:
    מרדדים בצק פריך ומרפדים תבניות אישיות או תבנית אחת גדולה
    מעל שמים את התפוחים ומעל את הפירורים
    אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות עד להשחמה כ-40 ד'

    האזינו לתוכנית המלאה:



    1 תגובות

    מיין תגובות