מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • ממולאים

דוד קליגר 1 Comment on ניחוחות שבת • ממולאים

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם בתפריט: ממולאים – מוסקה חצילים, פלפלים ועלי סלק ממולאים • לכבוד שבת קודש

ניחוחות שבת מתוקן חדש

'מוסקה חצילים' – מצרכים:
2 חצילים פרוסים לאורך מומלחים לציפוי
3 ביצים מטובלים עם 1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
3-4 כוסות פירורי לחם

למלית:
500 גר' שווארמה הודו טחונה
3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
1 כוס אורז לפני בישול
2 כוסות מים לבישול האורז
3-4 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות סוכר
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת

לרוטב עגבניות:
500 גר' רסק עגבניות
500 מ"ל מים
1/3 כוס שמן
1 וחצי כפיות מלח
4-5 כפות סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות גריל עוף
3 עגבניות חלוטות ללא הקליפה

אופן ההכנה:
את החציל יש למלוח ולהניח כ-15 ד' להגרת נוזלים
מחממים שמן במחבת מתאימה
טובלים את החציל בקמח אחר כך בביצה ואז בפירורים ומטגנים כמו שניצל משני הצדדים
מכינים כך את כל החצילים

הכנת המלית:
מבשלים את האורז עם המים התיבול השמן והרסק עד לרתיחה
מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
מבשלים עד להתאיידות המים ושהאורז מוכן מעבירים לקערה ומצננים
אל האורז הקר מוסיפים את הבצל המטוגן ושאר הרכיבים ומערבבים
טועמים ומתקנים תיבול

הכנת הרוטב:
את העגבניות החלוטות טוחנים במעבד מזון
מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים למחית חלקה
מעבירים את הרוטב לסיר ומבשלים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 ד' על אש נמוכה

הרכבת המנה:
מכדררים קציצה בשקל של כ-60 גר' ומניחים בבסיס החציל
מגלגלים ומניחים בתבנית
מכינים כך את כל החצילים
שופכים את הרוטב מעל ומכסים בנייר כסף
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה וחצי
מגישים חם עם פירה תפוחי אדמה

••••••••

'פלפל ממולא' – מצרכים:
10 פלפלים אדומים או ירוק בהיר

למלית:
2 כוסות אורז לא מבושל
2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגוררים
2 סלסילות פטריות קצוצות
4-5 בצלים ירוקים קצוצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 מיכל של 250 גר' רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1/3 כוס שמן

לרוטב:
500 גר' רסק עגבניות
500 מ"ל מים
1/3 כוס שמן
1 וחצי כפיות מלח
4-5 כפות סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות גריל עוף
3 עגבניות טחונות ללא הקליפה

אופן ההכנה:
תחילה מנקים את הפלפלים שוטפים ומניחים בצד
הכנת האורז
מטגנים בצל להשחמה
מוסיפים את הגזר מטגנים קלות
מוסיפים את הפטריות והבצל הירוק ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להשחמה קלה של הפטריות
מוסיפים את האורז ומערבבים
מוסיפים את הרסק עגבניות והתבלינים ומערבבים
מוסיפים את הנוזלים ומבשלים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כ 20 ד'
טועמים את האורז ומתקנים תיבול

מכינים את הרוטב
את העגבניות החלוטות טוחנים במעבד מזון
מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים למחית חלקה
מעבירים את הרוטב לסיר ומבשלים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 ד' על אש נמוכה

הרכבת המנה:
מכינים סיר או תבנית גבוהה כס"מ מעל גובה הפלפלים
ממלאים את הפלפלים באורז שבישלנו
דוחסים היטב ומניחים בתבנית
שופכים מעל את הרוטב
מכסים בנייר כסך
מעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים מכוסה כשעה וחצי
מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ 15 ד' ללא כיסוי

••••••••

'עלי סלק ממולאים' – מצרכים:
2 חב עלי סלק שטופים ללא החלק הלבן

למלית:
250 גר' חזה עוף טחון
1 בצל קצוץ מטוגן עד להשחמה
1 כוס אורז לאחר בישול
1 כף רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות סוכר

לרוטב:
250 גר' רסק עגבניות
3 כפות שמן
1/2 כפית מלח
3 כפות סוכר
1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 1/2 כוסות ציר עוף או מים

אופן ההכנה:
את עלי הסלק יש לחלוט דקה במים חמים ולחצות לרוחב לשניים כך שיהיה לנו מכל עלה שתי יחידות
את מצרכי המלית לערבב בקערה לטעום ולתקן תיבול
למלא את העלים במלית ולהניח בצד

הכנת הרוטב:
בסיר מתאים להניח את כל המצרכים ולהביא לרתיחה לטעום ולתקן תיבול
לאחר שהטעמים של הרוטב טעימים לי אני מכניסה את העלים הממולאים
לבשל שעה וחצי על אש נמוכה
להגיש כתוספת

האזינו לתוכנית המלאה:



1 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 1

    הפלפל ממולא יצא מושלםםםם….. תודה רבה לך שפית יקרה ולאתר קול חי הנהדרים????