החגים בפתח ה'קפוסטה' במתח • מתכון לכרוב ממולא

    דוד קליגר No Comments on החגים בפתח ה'קפוסטה' במתח • מתכון לכרוב ממולא

    כמידי יום חמישי בתוכנית 'ניחוחות שבת' עם השף-קונדיטור מירי זורגר, בה בין השאר גם ניתנים מתכונים שונים מהמטבח היהודי – הפעם לקראת החגים נתנה זורגר מתכון ל'כרוב ממולא' • שנהיה לראש

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכון ככתבו, ובתורף הדף כלשונו כדי שתוכלו להאזין לו כפי ששודר בתוכנית – בהצלחה!

    כרוב ממולא:

    מצרכים:
    500 גר' הודו אדום טחון
    500 גר' פרגית עוף טחון
    2 כוסות אורז מבושל
    400 גר' רסק עגבניות
    3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
    11/2 כפיות מלח
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 כוס סוכר
    1/2 כוס שמן

    למילוי:
    2 כרובים קפואים ליומיים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר.

    לרוטב:
    1/3 כוס שמון
    1 ק"ג רסק עגבניות
    1 וחצי כפיות מלח
    2 כפיות פפריקה מתוקה
    2 כפיות פפריקה מעושנת
    2 כפיות תבלין שקשוקה
    1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס טרי
    10 כפיות סוכר

    אופן ההכנה:
    את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול

    הפרדת העלים:
    חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים מסירים את החלק הקשה בשדרת העלה

    ממלאים את העלים:
    מניחים בחלק העליון כף גדושה מלית סוגרים משני הצדדים ומגלגלים מניחים בתבנית עם התפר כלפי התבנית
    מכינים כך את הכל – בשלב הזה אפשר להקפיא

    הכנת הרוטב:
    מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים
    מתבלים ומתקנים תיבול
    מסדרים את הכרוב בסיר ומעל הכל מניחים כרוב קצוץ, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומכסים ומבשלים כ 3 שעות

    מגישים עם פירה תפוחי אדמה.

    להאזנה:



    0 תגובות