בצק פילו אחד עם שלוש מליות שוות

    מירי זורגר No Comments on בצק פילו אחד עם שלוש מליות שוות

    האופה הבאה בעיצומה, המתמודדות מבית והמאזינות עושות כמיטב יכולתן לבצע את המשימות באופן מושלם והפעם בצק פילו עם מליות מעולות פשוט להתמכר

    9:29
    19.03.24
    התעוררות No Comments on צחוק זה בריא; אבל יש גבולות | פינת אימא מאיר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בצק אחד 3 מליות – בצק פילו במליות שונות – טובי קוריץ ואסתי אייזנשטיין

    בצק פילו:

    המצרכים:

    4 כוסות קמח

    1 כפית מלח

    ⅓1 כוס מים פושרים

    ¼ כוס שמן זית

    אופן ההכנה:

    בצק הפילו:

    מערבבים בקערה את המלח עם הקמח.
    מוסיפים את המים והשמן ולשים היטב למשך כ- 10 -15 דקות (אפשר במיקסר).
    עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים אותו למשך כשעה בטמפרטורת החדר.
    מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים וליצור מהם כדורים קטנים.
    בכל פעם לוקחים כדור אחד ומכסים במגבת את שאר הכדורים, כדי שהבצק לא יתייבש.
    יוצרים מכדור הבצק קובייה.
    מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הקובייה לעלה בגודל של 15 X 15ס"מ.
    מקמחים שוב את משטח העבודה ומגלגלים את הבצק על גבי המערוך. יש להקפיד לאחוז את הבצק משני צדדיו.
    פורסים שוב את הבצק, הפעם על צדו השני, על גבי המשטח המקומח. ומרדדים שוב.
    גודל הבצק משוער אמור להיות של 30X  25 ס"מ.
    מקמחים שוב את המשטח, ומגלגלים את הבצק על גבי המערוך. מותחים אותו עד שהוא הופך להיות דק כעלה ומגיע לגודל משוער של   35 X 45 ס"מ.
    כשהעלה מוכן, רצוי לייבש אותו מעל סדין דק.
    מתכון-טרה-1-1024x768
    קעריות קרם פטיסייר עם פירות יער:

    מלית קרם פטיסייר –

    1 כוס חלב טרה

    1/3 כוס סוכר

    1/2 מקל וניל

    2 כפות קורנפלור

    1 ביצה

    150 גרם גבינת קרם שמנת  טרה

    2 כפות  אבקת סוכר

    1 כפית  גרידת לימון

    פירות יער לקישוט

    אופן ההכנה:

    מחממים 3/4 כוס חלב עם הסוכר וסוכר הווניל (או תוכן מקל הווניל).
    את 1/4 כוס החלב שנותרה טורפים ביחד עם הקורנפלור והביצה בקערה נפרדת.
    מאחדים את שתי התערובות תוך כדי השוואת טמפרטורה. מערבבים את הקרם על אש נמוכה עד שמתקבל קרם סמיך כמו דייסה.
    מסירים מהאש ומצננים את הקרם לחלוטין.
    מערבבים את הגבינה עם אבקת הסוכר וגרידת הלימון.
    לאחר שהקרם התקרר ניתן להוסיף את תערובת הגבינה, מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
    מכינים מהבצק קעריות וממלאים את הקעריות בקרם הפטיסייר, ומפזרים מעל פירות יער.
    אופים על חום של 150 מעלות למשך כחצי שעה.

    מלית ריבת אננס וגבינות:

    המצרכים:

    ריבת אננס

    1 גבינת טוב טעם של טרה

    1 גבינה צפתית של טרה מגורדת

    לריבת אננס:

    1  אננס טרי שלם חתוך לקוביות קטנות

    1 כוס סוכר

    2שקיות סוכר וניל

    1 פחית של קרם קוקוס

    2 כוסות מים

    אופן ההכנה:

    ריבת אננס:

    מרתיחים את כל רכיבי הריבה ומניחים על אש קטנה מאוד למשך כשעה וחצי – שעתיים
    טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם שיש בו גושים.
    מלית אננס וגבינות:

    מורחים כף ריבה על הבצק, כף של גבינת טוב טעם ומגרדים מעל גבינה צפתית,
    מגלגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 ואופים למשך כ- 20 דקות.
    מלית פלפלים קלויים וגבינות:

    המצרכים:

    1 קרם גבינה עם פלפלים של טרה

    1 גבינה צפתית של טרה

    פלפלים קלויים

    אופן ההכנה:

    מורחים על עלה הפילו גבינה עם פלפלים.
    מפזרים גבינה צפתית מגורדת, ומניחים מעל פלפל קלוי.
    מגלגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ולמשך 20 דקות.



    0 תגובות