לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לבסיס –
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
50 גרם שקדים טחונים דק
70 גרם חמאה של טרה מומסת
למלית –
250 גר גבינת שמנת בטעם טבעי של טרה
250 גר' גבינת שמנת 25%
500 גרם גבינה לבנה של טרה 5%
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית/מחית וניל
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
גרידת לימון מגורדת דק מ 2 לימונים
4 ביצים L
לציפוי –
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% של טרה
1 כפית תמצית/מחית וניל
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
מחממים תנור ל 180 מעלות
מכינים את הבסיס –
מערבבים היטב את הביסקוויטים, השקדים הטחונים והחמאה המומסת לתערובת פירורית ומעט לחה. מהדקים היטב לבסיס התבנית בשכבה אחידה ושומרים בקירור.
מכינים את המלית –
בקערה מערבבים היטב את 3 סוגי הגבינות. מוסיפים סוכר, תמצית/מחית וניל, מיץ לימון וקליפת לימון. מערבלים היטב לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים, אחת לאחר השנייה מוודאים כי התערובת אחידה וחלקה.
מעבירים את הבלילה לתבנית מכניסים לתנור ואופים כ 10 דקות ואז מורידים את הטמפרטורה ל 150 בלי לפתוח את התנור בכלל… ואופים לעוד חצי שעה ד ארבעים דקות.
מכבים את התנור פותחים את דלת התנור קצת ומראים כך ל רבע שעה ורק אז אפשר להוציא את העוגה מהתנור.
להכנת הציפוי –
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, תמצית/מחית וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת סמיכה. מורחים מעל העוגה בצורה אחידה או בדוגמאות ים שק זילוף וצנתר.
שומרים בקירור עד להגשה.
העוגה נשמרת בקירור עד 5 ימים.
רוצה גם את לזכות המשימה השבועית מהבית? שלחי את המתכון שלך למשימה השבועית שכולל מתכון ותמונה של המשימה למייל: [email protected] ואולי גם את תוכלי לזכות במארז מוצרים מפנק לביתך