- רדיו קול חי - -

מדריך העיצוב הקולינרי: זר פרחים מקישואים

ערב הגמר הגדול. אני עומדת על הבמה, אמורה להנחות את גב' אסתר סומך, המאסטרית שהביאה לארץ שיטות ייחודיות של גילוף בירקות,ממתינה שתעלה עם קרש חיתוך וקישוא לסדנת חיתוך ירקות. אך, הפתעת הערב- היא מגישה לי זר כלה אסתטי ביותר. מדובר בזר פרחים מקישואים. קריאות ההתפעלות נשמעו עד בורסת הפרחים בהולנד. הרגשתי צורך להגיש לכם טעימות קסומות מעשה ידיה המבורכות של אסתר.

(צילום: אילן נחום) [1]

(צילום: אילן נחום)

הזוי לחלוטין, החומרים לזר הכלה:

במקום להעביר את הזר לשושבינה, עוד יעשו ממנו מרק חורפי מהביל…

(צילום:אילן נחום) [2]

(צילום:אילן נחום)

שכבות על שכבות של פרוסות קישוא. רוצו לסדנאות שלה (צילום: אילן נחום) [3]

שכבות על שכבות של פרוסות קישוא. רוצו לסדנאות שלה (צילום: אילן נחום)

תלמדי להפיק מהבצל שלך את הטוב ביותר

לפניך גלריה המדגימה בשלבים, כיצד להפוך את בצל דומע, לפרח לוטוס אקזוטי, שיפאר כל אירוח ואירוע

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום [4]

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום

החומרים הדרושים:

אופן ההכנה:

חרצי חיתוך מזוגזג באמצעות סכין טורנה

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום [5]

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום

הפרידי בזהירות את שני חלקי הבצל

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום [6]

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום

הסירי את הקליפות המיותרות

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום [7]

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום

הוציאי בזהירות את שכבות הבצל

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום [8]

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום

התחילי להרכיב את הפרח , תוך הקפדה שמיתאר עלי הכותרת יהיה לסירוגין

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום [9]

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום

מלאי את כל השכבות

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום [10]

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום

בדקי שהשכבות אינן מקבילות

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום [11]

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום

הניחי על הצלחת ועטרי בעלים מלאכותיים

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום [12]

סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום

תכשיטי לימון

זהו פטנט נוסף מבית היוצר של אסתר. כדי לבצע אותו צריך ללמוד. אבל ניתן לשאוב השראה מצבעוניות הפרודוקטים וקומפוזיצית ההגשה.

הצעת הגשה אחת המשלבת עלי נענע וקיטום פרזיה (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום) [13]

הצעת הגשה אחת המשלבת עלי נענע וקיטום פרזיה (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום)

הצעת הגשה נוספת לצד מפית המעוטרת בעלה בצל ירוק (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: אילן נחום) [14]

הצעת הגשה נוספת לצד מפית המעוטרת בעלה בצל ירוק (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: אילן נחום)

גזר הדור הבא הרחק מגינתו של סבא אליעזר, מונח לו פרח גזר בסטייילינג עכשווי מינימליסטי ,תוך שימת דגש למינוני הצבעים ואופן העמדת הפרודוקטים.

גם יפה וגם בריא (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום) [15]

גם יפה וגם בריא (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום)

כל צבעי העונה במנת פתיחה

מנפלאות הסלק (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום) [16]

מנפלאות הסלק (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:אילן נחום)

אין צייר כאלוקינו כל ירק מהווה פרק אחד בסיפור שמונח על הצלחת. הרכיבים הטבעיים במיתאר של ששת ימי בראשית, בשילוב ריחות ומצע הולם, סוחפים את הסועד למחוזות סוריאליסטיים. הוסיפי רטבים בצד, וכל אחד יכין לעצמו את המנה האולטימטיבית.

טיפ למטיבי לכת:

להדפיס תמונה ועליה לערוך את פרזנטצית הירקות לקבלת מראה תלת מימדי.

פרחי הצנון וציפורן של אסתר סומך, על מצע עלי פטרוזילה (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: אילן נחום) [17]

פרחי הצנון וציפורן של אסתר סומך, על מצע עלי פטרוזילה (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: אילן נחום)

השבע של אלישבע:

  1. לתת במה מרכזית לצבעי הירק , מתארו ומרקמיו
  2. לבחור מצע ניטראלי על מנת שיהווה במה הולמת לירק המפוסל
  3. להתאים את הכלים לאופי המנה
  4. לדבוק בסגנון אחיד לכל אורך העריכה
  5. להעשיר את הביצועים באמצעות למידה אצל אנשי מקצוע
  6. חוויה קולינרית מסוג אחר: להניח את רכיבי המנה וכל אחד מכין לעצמו .
  7. כל כללי הצבעים והקומפוזיציה חלים גם על הרכבת המנה

שתרבינה סיבות טובות לשמוח ולארח

אלי 7

פירסום_שלי [18]