'ועידת רבני אירופה': אופטימיות זהירה במערכה נגד איסור ברית מילה באיסלנד

    אבי יעקב No Comments on 'ועידת רבני אירופה': אופטימיות זהירה במערכה נגד איסור ברית מילה באיסלנד

    מאז פתחו במערכה גייסו ראשי 'ועידת רבני אירופה' את הקהילייה הבינלאומית, ובהם את ראשי הקונגרס האמריקאי, ראשי מוסדות האיחוד האירופי, רופאים בכירים, אנשי אקדמיה. ראשי מאות ארגונים בני כל הדתות הביעו מחאה חריפה נגד החקיקה שפוגעת בחופש הדת

    20:26
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on יו"ר ש"ס דרעי תוקף: "זו מלחמת שמד; נבחן את צעדינו"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    "לראשונה מאז פתחנו במערכה נגד החקיקה האומללה לאסור ברית מילה באיסלנד, קוראים כלי התקשורת המרכזיים באיסלנד לאמץ את המודל שהשגנו במועצת אירופה בגרמניה ובבריטניה ולעגן בתקנות סטנדרטים אתיים ורפואיים שיאפשרו לקיים מצוות ברית מילה כפי המסורת מדור דור. אנו בהחלט אופטימיים אך עם זאת עדיין לא תמה המערכה" – כך אומר נשיא 'ועידת רבני אירופה', הגאון רבי פנחס גולדשמידט, יממה לאחר כינוס המחאה וההסברה הבינלאומי שהתקיים ב'נורדיק האוס' בריקיאוויק שבאיסלנד.

    מטעם הועידה נגד הפגיעה בחופש הדת השתתפו בכינוס ונשאו דברים סגן נשיא הועידה עוזר הרה"ר לצרפת ורב הז'נדרמריה הצרפתית הרב משה לוין. את קהילות ישראל בסקנדינביה ייצגו הרב יאיר מלכיאור מקופנהגן ונשיא קהילת הלסינקי מר ירון נדבורניק. את הקונגרס היהודי העולמי ייצג מר יונתן ארקוש, נשיא ועידת הארגונים היהודיים באנגליה. למשלחת 'ועידת רבני אירופה' הצטרפו פרופ' ברנרד לובל וד"ר טאי אריקסון שסייעו בסיכול יוזמה דומה נגד ברית מילה בעבר במועצת אירופה.

    כזכור, הצעת חוק המטילה עונש מאסר של שש שנים הועברה בקריאה ראשונה בפרלמנט האיסלנדי לפני כחודשיים והיא הוצעה ע"י ארבע מפלגות המרכז והשמאל המהווים 46% מ -63 מושבים.

    מאז פתחו במערכה, גייסו ראשי 'ועידת רבני אירופה' הגר"פ גולדשמידט, נציג הועידה במוסדות האיחוד האירופי ורבה של בלגיה הרב אברהם גיגי והרב משה לוין את הקהילייה הבינלאומית. ראשי ועדת החוץ של הקונגרס האמריקאי, מנהיג הדמוקרטים אליוט אנגל ומנהיג הרפובליקאים אדוארד רוייס כתבו מכתב חריף לשגריר איסלנד בארה"ב. בנוסף, ראשי מוסדות האיחוד האירופי, רופאים בכירים אנשי אקדמיה וראשי מאות ארגונים בני כל הדתות שהביעו סלידה מהחקיקה הפוגעת בחופש הדת. בשיאה קיימו כנסי מחאה והסברה בפרלמנט האירופי בבריסל ובריקיאוויק שבאיסלנד בהשתתפות ראשי וחברי פרלמנט. ראשי ארגוני הגג של הפרוטנסטיים KEK והקתולים COMECE של אירופה שיצאו במחאה חריפה נגד החוק הזה וכינו אותו חוק אנטישמי. לקריאה הזאת הצטרפו מנהיגים מוסלמים רבים, רופאים, אנשי אקדמיה וראשי ארגונים בינלאומיים.

    בתום הכנסים הוציאו המתכנסים הודעה משותפת ובה קריאת חירום לממשלת איסלנד ולחברי הפרלמנט להפסיק לאלתר את הליכי החקיקה לאסור ברית מילה. בין שלל ההצהרות החריפות אמרו המשתתפים כי; 'מהלך זה אינו רק הפרה של זכות האדם הבסיסית לחופש דת או אמונה, אלא אות לכך שאנשים בעלי רקע יהודי או מוסלמי אינם רצויים באיסלנד – הנאצים חוקקו כך ב-1933 ואנחנו יודעים כיצד זה הסתיים'. עוד נאמר בהודעות שפרסמו הארגונים כי 'ברית מילה קיימת כבר אלפי שנים על ידי קהילות דתיות והיא מאפיין יסודי ביהדות, באסלאם ובכמה מסורות נוצריות. ברית מילה היא לא טקס אופציונלי, אלא בלב הליבה הדתית וכי 'זו הברית של אלוקים עם האנושות'. אסור לנו לשכוח שזוהי זכות המוכרת בתקנות האו"ם לזכויות הילד להשתייך למסורת הדתית של משפחתו וכל פגיעה כזו מנוגדת לכך ומסוכנת לחופש הדת ולעקרונות הדמוקרטיה הראויה לחברה אזרחית. בפועל חקיקה זו מערערת את חירויות הדת במסווה של הגנה על זכויות הילד'.

    הרב אברהם גיגי אמר בכינוס בבריסל כי המסורת היהודית קובעת כי בעת ביצוע טקס ברית מילה, האב נותן לבנו את שמו העברי. מסורת זו חוזרת אל ימי המקרא כאשר אברהם ביצע ברית מילה עפ"י צווי אלוקים. בתחום הדת, ברית-מילה תופסת מקום מרכזי קריטי ומהותי ביותר בתרבות, בדת ובזהות היהודית. הטלת ספק בחופש המשפחות היהודיות למול את בניהם, פירושה ערעור על הזהות החרוטה ביותר בזיכרון הקולקטיבי שלהן'.

    עוד אמר הרב גיגי כי 'ברית מילה היא אחת המצוות המתקיימות ע"י כל חברי הקהילות היהודיות בעולם, בין אם דתיים או חילוניים. לפיכך, איסור ברית המילה במדינה מסוימת מצהירה כי אותה מדינה מכריזה בפומבי כי שום קהילה יהודית אינה רצויה בה. עם זאת, אנו בהחלט בשלים לעגן בתקנות בכל המדינות את הנהלים האתיים והרפואיים כפי שעשינו בגרמניה ובבריטניה שם גם הקמנו איגוד אירופי של המוהלים (UME). על מנת להיות חבר באגודה זו, המועמדים חייבים להיות בעלי סמכות רפואית למול ובעלי איכויות פיזיות ומוסריות מצוינות. אוסיף ואציין כי בשנת 2007 הוציא ארגון הבריאות העולמי (WHO) דו"ח מקיף ולפיו גם מטעמים רפואיים מומלץ לבצע ברית מילה'.

    הרב גיגי אמר כי הסגן הראשון של נשיא הפרלמנט האירופאי גב' מירד מק'גינס ביקשה ממנו להבהיר כי היא סבורה כי 'חקיקה זו מדאיגה במיוחד בהשלכות על חופש הדת, זכות יסוד של האיחוד האירופי ושל מועצת אירופה, המעוגנת בחוקי מוסדות האיחוד האירופי. לבקשתה של מק'גינס העברתי מסמך מיוחד על נושא ברית המילה להפצה בין עמיתיה, חברי הפרלמנט האחראים לאיסלנד, לזכויות האדם ולחופש הדת, וכן למשרד הנציב העליון לזכויות האדם של האו"ם'.

    יצויין שיוזמי החוק האוסר את ברית המילה באו מדנמרק ויש לצפות שהמערכה על המילה תימשך בכל עוז במדינות הסקנדינביות האחרות. מתנגדי המילה כבר אספו בדנמרק שלושים אלף חתימות של אזרחים. בכדי להגיש הצעת חוק בפרלמנט הדני הם חייבים להחתים לפחות חמשים אלף איש.



    0 תגובות