מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת וחג: מתכונים

מירי זורגר 2 Comment on ניחוחות שבת וחג: מתכונים

מתכוני השפית קונדיטורית מירי זורגר מתוך התכנית "ניחוחות שבת"

תמונת אילוסטרציה
תמונת אילוסטרציה

לביבות נתחי עוף ואיטריות פסח

מצרכים:
3 חזות עוף שבושלו בציר עוף מפוררות לשערות
10 בלינצעס פרוסים
3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
5-6 כפות עירית קצוצות
5 ביצים
2 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
ערבבי את המצרכים וטגני לביבות
הגישי עם סלט

—-

פרגית עוף אפוי במרינדה

מצרכים:
8 פרגיות עוף מגולגלות וקשורות או 8 יח חזה עוף מגולגלות
למרינדת השריה
4 שיני שום כתושות
3 בצלים קצוצים
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות סילאן
1/2כוס שמן
3 כוסות ציר עוף או מים

אופן ההכנה:
את רכיבי המרינדה הביאי לרתיחה
קררי לטמפרטורת החדר והכניסי את הפרגיות אל המשרה כסי והשהי ל 24 שעות
העבירי את נתחי הפרגית אל תבנית אפיה עם 2 כוסות מהרוטב והכניסי לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ואפי כשעה וחצי
הסירי את הכיסוי ואפי עוד כ 10 ד' עד להשחמה
הסירי את חוטי הקשירה פרסי והגישי

קנלוני פרגית לפסח

מצרכים לבלינצ'ס:
6 ביצים
6כפות קמח תפוחי אדמה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס שמן

מצרכים למלית:
4 פרגיות ללא העור קצוצות דק
3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
4 ביצים קשות מגוררות
2 תפוחי אדמה מבושלים מגוררים גס
4 בצלים ירוקים קצוצים
2 ביצים טריות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
בבלנדר מוט טרפי את מצרכי הבלילה
הכיני בלינצעס דקים

הכנת המלית
טגני את הבצלים עד להשחמה קלה
הוסיפי את הפרגיות הקצוצות וטגני עד להשחמה קלה כ 10 ד'
הסירי מהאש והוסיפי את שאר הרכיבים
ערבבי היטב
מלאי את הבלינצעס וגלגלי
הברישי במעט שמן והכניסי לתנור שחומם מרא ל 180 מעלות
אפי עד להשחמה

אצבעות פרגית בשקדים

מצרכים
6 פרגיות חתוכות ל 4
לציפוי
3 ביצים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
2 כפות פטרוזיליה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה
ערבבי את מצרכי הציפוי מלבד השקדים והשרי ללילה במקרר
חממי תנור ל 180 מעלות
הוציאי את נתחי הפרגית וטבלי בשקדים והניחי על תבנית מרופדת בנייר אפיה
אפי כ 15 ד' או עד להשחמה

רולדת תפוחים לפסח

מצרכים
5 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות סוכר חום
1 כפית סוכר וניל
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

לרולדה
5 ביצים
5 כפות קמח תפוחי אדמה
4 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
חצי כוס מיץ
1/2 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה
מכינים את התפוחים
במחבת מחממים שמן ומעבירים את התפוחים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 5 ד'
מפזרים סוכר חום וסוכר וניל ומגנים כ 10 ד' או עד שהתפוחים מקורמלים ושחומים
מעבירים לקערה ומצננים
פורסים את התפוחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים פקאנים

מכינים את הרולדה
מקציפים חלבון וסוכר לקצב יציב
בכלי נפרד מערבבים את שאר המרכיבים
מאחדים מסות בתנועות קיפול
מורחים מעל התפוחים
אפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להשחמה.

 

בתיאבון!



2 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 2

    זה עוגה בשם רולדה

  2. 1

    סליחה, אני רק שאלה-
    זה רולדה או עוגה???