- רדיו קול חי - -

תחטפו שוק • טלה בפרות יבשים

חוגגים ט"ו בשבט עם שוק טלה ברוטב יין ופירות יבשים
השף אלי מנחם, מסעדת רודריגז, ירושלים
מצרכים לשישה סועדים:
• 1 כתף טלה
• 2 ענפים של רוזמרין
• מעט סילאן.
• כף חרדל דיז'ון
• שמן זית
• מלח גס
• פלפל שחור גרוס
• 10 שיני שום טרי

מצרכים לרוטב:
• 1 בצל לבן קצוץ דק
• 1 בקבוק יין מתוק לקידוש
• חופן צימוקים כהים
• חופן צימוקים בהירים
• 20 יחי' משמש מיובש חתוך לקוביות
• 10 יחי' שזיף מגולען חתוך לקוביות
• 10 יחי' תאנים מיובשות חתוך לקוביות
• 2 מקלות קינמון
• 3 כפות סילאן

אופן הכנת הטלה:
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת מרינדה לבשר. מורחים את הטלה, מכניסים ל18 דקות, לתנור שחומם מראש בחום הכי גבוה. מוציאים מהתנור ועוטפים את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור בחום 170 מעלות למשך שעתיים עד שהבשר נימוח.
אופן הכנת הרוטב:
מזהיבים בסיר עם מעט שמן את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הפירות היבשים, מקלות הקינמון, הסילאן והיין. מרתיחים למשך 5 דק׳ על אש גבוהה עד שאדי האלכוהול מהיין יצאו. מנמיכים לאש נמוכה למשך 25 דקות עד שהרוטב סמיך.

אופן ההגשה:
במגש גדול מניחים את שוק הטלה ויוצקים מעליו את הרוטב ומקשטים באגוזי מלך