מעבר לאתר המותאם

קור,מגפיים ומרק רותח • בלדה לחורף

אתי קצבורג 1 Comment on קור,מגפיים ומרק רותח • בלדה לחורף

בכל בית כמעט זה אחד הסממנים היותר מובהקים של החורף • אדים מהבילים שמנתרים מסיר מרק ונדבקים על החלונות וילדים שובבים שמציירים באצבע על החלון החורפי • סיפור חם של מרק עדשים

מרק עדשים אדומות - רוזה (1)

נו, תעשה טובה ותביא לי מתכון למרק חורפי, מדור האוכל יורד לדפוס", התחננתי בפניו של עידן ממסעדת רוזה הירושלמית שהצטרפה לשמחתנו לשורת מסעדות מהדרין. והוא היה עסוק, ושוב נדנדתי לו לקראת ערב, והנה המתכון הגיע, ודקה לאחר מכן הטלפון צלצל. "ביקשת מתכון, וחיפשתי תמונה, לא מצאתי, הייתי בבית עם הילדים , צלצלתי למסעדה, ותנחשי מה? השף הכין מרק עדשים אדומות. צילם ושלח. והנה, הספקנו את מדור האוכל בזמן, אני קיבלתי סיפור באמונה ואתם מתכון למרק עדשים אדומות שיחמם לכם את הלב.

חומרים להכנה:

• 2 כוסות עדשים אדומות
• 2 גזר
• 1 תפוח אדמה
• מלח
• פלפל
• כמון
• 2 שיני שום

אופן ההכנה:
קוצצים את הגזר והתפו"א לקוביות קטנות ומאדים מוסיפים את העדשים ומאדים לעוד חמש דקות תוך כדי ממליחים מעט מפלפלים, ומוסיפים כמון.
מוסיפים 2 ליטר מים, מבשלים עד שהעדשים מתרככים לגמרי, מוסיפים 2 שיני שום ומבשלים עוד עשר דקות, משפרים טעמים ע"י המלח פלפל והכמון.
מצלחתים ומגישים

בתיאבון!



1 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות