- רדיו קול חי - -

איזה מרק שתבחרו: נבחרת המרקים של מירי

מרק פטריות מוקרם
זה מרק שאמא שלי היתה מכינה בלילות חורף קרים אמא שלי שהיא בשלנית מאוד מיוחדת . ומגישה את האוכל בצורה אסטטית מאוד..אבל את המנות שלה אני אף פעם לא מצליחה לשחזר…ולכן אני הכי אוהבת שהיא מכינה לי אותם… כמו את המרק הזה

מצרכים
2 בצלים קצוצים
2 סלסלות פטריות שמפניות אפשר לשלב כמה סוגים
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 שיני שום כתושות
2 כפות אבקת מרק פטריות
מעט אגוז מוסקט
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
50 גר' חמאה
2 שמנת מתוקה
2 כוסות יין לבן

אופן ההכנה
מטגנים בשמן וחמאה את הבצלים עד להשחמה קלה
מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים דקה נוספת
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להשחמה קלה
מוסיפים 6- ליטר מים את היין ומבשלים שעה
טועמים ומתקניפ תיבול
מוסיפים את השמנת ומבשלים 15 ד' נוספות
טוחנים למחית חלקה ומגישים חם

מרק עגבניות

מצרכים
3 מכלים רסק עגבניות
2 בצלים קצוצים דק
3-4 עלי סלרי קצוצים
4 עגבניות מרוסקות
6 כוסות ציר ירקות או מים
1 1/2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מעושנת
5-6 כפות סוכר
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות גריל עוף
1 כוס אורז נקי

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה מוסיפים את העלי סלרי הקצוצים
מוסיפים את העגבניות המרוסקות את הרסק עגבניות והציר ירקות
מתבלים ומביאים לרתיחה
מתבלים ומביאים לרתיחה נוספת
טועמים ומתקנים תיבול
מבשלים כחצי שעה
מוסיפים את הארוז ומבשלים חצי שעה נוספת

מרק כתומים

מצרכים
2 בצלים חתוכים ל4
5 שיני שום
1 שורש פטרוזליה
1 שורש סלרי
3 בטטות
500 גר' דלעת
4 גזרים
2 כפות אבקת מרק בטעם בצל
1/3 כוס שמן זית
מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
בסי מתאים יש לטגן עד להשחמה את הבצלים
להוסיף את שיני השום ולטגן קלות
להוסיף את שאר הירקות כשהם חתוכים גס לתבל
לכסות במים ולבשל שעה וחצי על אש נמוכה
לטעום ולתקן תיבול
לקרר ולטחון בבלנדר מוט
המרק מעולה בהקפאה

מרק אפונה ופתיתי בצק

מצרכים
2 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
300 גר' אפונה קפואה
1 שורש פטרוזליה
לתיבול
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות פפריקה מתוק
2 כפות אבקת מרק עגבניות
לפתיתי הבצק
11/2 כוסות קמח תופח
1 ביצה
1/3 כוס שמן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמהנ
מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה
מוסיפים את האפונה ו4 ליטר מים מתבלים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה
טועמים ומתקנים תיבול
הכנת פתיתי הבצק
מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח
מגישים חם

מרק עוף

מצרכים
2 ק"ג עצמות עוף
1/2 ק"ג עצמות בקר
לשקית התבלינים
2 כרישה החלק הלבן
1 ראש שום
2 בצלים שלמים
1 שורש של סלרי
1 שורש פטרוזיליה
4-5 מקלות סלרי אמריקאי
3-4 עלי דפנה
3 גרגירי פלפל אנגלי
2 כוסות חומוס מושרה לילה

אופן ההכנה
בסיר של 10 ליטר הניחי את העצמות וכסי במים
הביאי לרתיחה והסירי את הקצף שנותר
הוסיפי את שאר המצרכים בתוך שקית תבלינים או בלי כלום
הביאי לרתיחה בשלי חצי שעה
הוסיפי את גרגירי החומוס ותבלי
הביאי לרתיחה טעמי ותקני תיבול
בשלי 3 השעות על אש נמוכה
לפני ההגשה
הוציאי את שקית התבלינים והגישי
עם אין מספיק נוזלים יש להוסיף מים ולבשל שעה נוספת
לטעום ולתקן תיבול