חנוכה: מתכון לסופגניות קלאסיות שכל אחד אוהב

    מירי זורגר 1 Comment on חנוכה: מתכון לסופגניות קלאסיות שכל אחד אוהב

    הערב נדליק נר שלישי וסופגניות זה מאסט • מירי זורגר עם מתכון לסופגניות קלאסיות שאין מי שלא יאהב

    צילום: Hadas Parush/FLASH90
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מצרכים:
    1 ק"ג קמח
    70 גר' שמרים
    120 גר' סוכר
    15 גר' מלח
    4 חלמונים
    2 ביצים
    כ 500 מ"ל חלב
    200 גר' חמאה רכה
    לסופגניה מלוחה
    מוסיפים לבצק
    2 שיני שום כתושות
    5-6 כפות פטרוזליה קצוצה
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    2 כפיות תבלין גריל עוף
    למלית מלוחה
    500 גבינת שמנת מעורבבת עם זיתי קלמטה קצוצים ו200 גר' גבינה מגוררת

    אופן ההכנה
    מכניסים את רכיבי הבצק לקערת המיקסר מלבד החמאה עם מלוש גיטרה
    לשים 6 ד' מוסיפים את החמאה כשהיא רכה ומערבלים עד שנטמע
    מניחים להתפחה מכוסה בניילון נצמד עד להכפלת הנפח
    מכינים קוביות נייר אפיה
    שוקלים 20 גר' בצק ומכדררים מניחים כל סופגניה על רבוע נייר אפיה
    מסדרים על תבנית
    מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד כמעט הכפלת הנפח
    מחממים שמן עמוק במחבת עמוקה או סיר שטוח ומטגנים את הסופגניות כ 3 ד' מכל צד או עד להשחמה
    מוצאים לנייר סופג וממלאים
    לסופגניות המלוחות
    מכדררים את הבצק ומשטחים מזלפים את המלית וסוגרים מכדררים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
    מברישים בחמאה מומסת ומניחים להכפלת הנפח
    אופים עד להשחמה בתנור שחומם מראש ל180 מעלו
    מוציאים מהתנור ומברישים שוב בחמאה מומסת



    1 תגובות

    מיין תגובות