מעבר לאתר המותאם

לכבוד שבת: כשפפריקה והונגריה נפגשים

מירי זורגר 2 Comment on לכבוד שבת: כשפפריקה והונגריה נפגשים

לכבוד פסטיבל האוכל ההונגרי, שקורה ממש היום (וגם מחר) בתל אביב אבל לצערנו לא מתאים לשומרי כשרות • קבלו מתכון הונגרי קלאסי • לכבוד שבת קודש

21765247_836961099805677_1197489362390916829_n

קבלו מתכון הונגרי שאצלנו בבית עולה על השולחן בממוצע פעם בשבוע:
צלי עוף עם נוקדלי (בצקניות הונגריות או "נוקערלעך" בלשון העם)
עם קצת שדרוגים שלי.

מצרכים:
6 יח כרעיים עוף חלוט ונקי
4 בצלים פרוסים
4-5 שיני שום
פפריקה מתוקה
פפריקה מעושנת
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
תבלין לשקשוקה

לנוקרלעך:
2 כוסות קמח
2 ביצים
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
כ 3/4 כוס מים

אופן ההכנה:
את מנות העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן מכל הצדדים,
באותו הסיר לטגן את הבצלים ושיני השום עד להשחמה קלה,
להוסיף את מנות של העוף ולתבל.
לכסות במים ולבשל כשעתים

הכנת הנוקדלי:
את מצרכי הבצק יש לערבב לבצק רך ונוזלי
בסיר של 3 ליטר למלא מים עד 3/4, להוסיף כפית מלח ולהביא לרתיחה.
מניחים מעל לסיר מגרדת עם חורים גדולים ודרכם מעבירים את הבצק בעזרת כף כך שהוא נופל לתוך המים בפתיתים.
לאחר שהפתיתים צפים מעבירים למסננת ושוטפים.

כשהצלי מוכן מעבירים אל הסיר שלו את הנוקדלי, מערבבים וממתינים לרתיחה נוספת ואז מכבים את האש.

מומלץ להגיש מיד



2 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 2

    תיקון טעות, לאחר ברור: כותבים נוקדלי אך ה-'ד' לא מבוטאת ולכן אומרים נוקלי

  2. 1

    לידיעתכם, כהונגריה אותנטית בהונגריה לא היה תבלין שקשוקה, לא היה פפריקה מעושנת וגם היום לא משתמשים בהם במטבח ההונגרי וכן פלפל שחור היה בשימוש מועט ביותר, ומלבד זאת הבצקניות ההונגריות נקראות נוקלי ולא נוקדלי…!!! ביישתם את האומה שלנו.