- רדיו קול חי - -

לכבוד שבת: כשפפריקה והונגריה נפגשים

קבלו מתכון הונגרי שאצלנו בבית עולה על השולחן בממוצע פעם בשבוע:
צלי עוף עם נוקדלי (בצקניות הונגריות או "נוקערלעך" בלשון העם)
עם קצת שדרוגים שלי.

מצרכים:
6 יח כרעיים עוף חלוט ונקי
4 בצלים פרוסים
4-5 שיני שום
פפריקה מתוקה
פפריקה מעושנת
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
תבלין לשקשוקה

לנוקרלעך:
2 כוסות קמח
2 ביצים
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
כ 3/4 כוס מים

אופן ההכנה:
את מנות העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן מכל הצדדים,
באותו הסיר לטגן את הבצלים ושיני השום עד להשחמה קלה,
להוסיף את מנות של העוף ולתבל.
לכסות במים ולבשל כשעתים

הכנת הנוקדלי:
את מצרכי הבצק יש לערבב לבצק רך ונוזלי
בסיר של 3 ליטר למלא מים עד 3/4, להוסיף כפית מלח ולהביא לרתיחה.
מניחים מעל לסיר מגרדת עם חורים גדולים ודרכם מעבירים את הבצק בעזרת כף כך שהוא נופל לתוך המים בפתיתים.
לאחר שהפתיתים צפים מעבירים למסננת ושוטפים.

כשהצלי מוכן מעבירים אל הסיר שלו את הנוקדלי, מערבבים וממתינים לרתיחה נוספת ואז מכבים את האש.

מומלץ להגיש מיד