לכבוד שבת: כשפפריקה והונגריה נפגשים

    מירי זורגר 2 Comment on לכבוד שבת: כשפפריקה והונגריה נפגשים

    לכבוד פסטיבל האוכל ההונגרי, שקורה ממש היום (וגם מחר) בתל אביב אבל לצערנו לא מתאים לשומרי כשרות • קבלו מתכון הונגרי קלאסי • לכבוד שבת קודש

    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    קבלו מתכון הונגרי שאצלנו בבית עולה על השולחן בממוצע פעם בשבוע:
    צלי עוף עם נוקדלי (בצקניות הונגריות או "נוקערלעך" בלשון העם)
    עם קצת שדרוגים שלי.

    מצרכים:
    6 יח כרעיים עוף חלוט ונקי
    4 בצלים פרוסים
    4-5 שיני שום
    פפריקה מתוקה
    פפריקה מעושנת
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי
    תבלין לשקשוקה

    לנוקרלעך:
    2 כוסות קמח
    2 ביצים
    1/3 כוס שמן
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    כ 3/4 כוס מים

    אופן ההכנה:
    את מנות העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן מכל הצדדים,
    באותו הסיר לטגן את הבצלים ושיני השום עד להשחמה קלה,
    להוסיף את מנות של העוף ולתבל.
    לכסות במים ולבשל כשעתים

    הכנת הנוקדלי:
    את מצרכי הבצק יש לערבב לבצק רך ונוזלי
    בסיר של 3 ליטר למלא מים עד 3/4, להוסיף כפית מלח ולהביא לרתיחה.
    מניחים מעל לסיר מגרדת עם חורים גדולים ודרכם מעבירים את הבצק בעזרת כף כך שהוא נופל לתוך המים בפתיתים.
    לאחר שהפתיתים צפים מעבירים למסננת ושוטפים.

    כשהצלי מוכן מעבירים אל הסיר שלו את הנוקדלי, מערבבים וממתינים לרתיחה נוספת ואז מכבים את האש.

    מומלץ להגיש מיד



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      לידיעתכם, כהונגריה אותנטית בהונגריה לא היה תבלין שקשוקה, לא היה פפריקה מעושנת וגם היום לא משתמשים בהם במטבח ההונגרי וכן פלפל שחור היה בשימוש מועט ביותר, ומלבד זאת הבצקניות ההונגריות נקראות נוקלי ולא נוקדלי…!!! ביישתם את האומה שלנו.

    2. 1

      תיקון טעות, לאחר ברור: כותבים נוקדלי אך ה-'ד' לא מבוטאת ולכן אומרים נוקלי