- רדיו קול חי - -

הושע נא • הקרעפלאך המצוינים של מירי

יוצאי אשכנז נהגו לאכול ביום זה דברים המכוסים (קרעפלאך וכרוב ממולא למשל) והטעמים לכך הם:
יש המסבירים  שבימים אלו עורכים סעודה מכובדת כמו ביום טוב אך מותרים במלאכה ולכן היום טוב הוא מכוסה ומציינים זאת במאכל הכולל בשר (המסמל את השמחה כמאמר חזל על הפסוק "ושמחת בחגך" – אין שמחה אלא בבשר), אבל הבשר מכוסה בבצק.
שגור בפי העם, שבכל פעם שמכים – אוכלים כיסנים" הכאת המן בפורים, הכאת "על חטא" בערב יום כיפור וחביטת הערבה בהושענא-רבא.
הפסוק בדברים י"ג ט"ז- "הַכֵּה תַכֶּה אֶת-ישְׁבֵי הָעִיר הַהִוא…" ודרשו נוטריקון בהקשר של הכאות כפי שפירשנו למעלה הכה – "הושענא-רבא, כיפור, המן" תכה – "תאכל כראפלך הרבה".
ועוד על מנת להראות שהדין (הבשר) עטוף בחסד ובחיבה – הבצק

אז הנה מתכון לקרעפלאך מושלמים
(כן, אני יודעת שזה שמן, אבל ככה הכינו קרעפלאך מדורי דורות….)

מצרכים:

4 כוסות מים
200 גר' מרגרינה
2 כפיות מלח
1/2 כפית אבקת מרק בטעם בצל
8 כוסות קמח
8 חלמונים
למלית
500 גר' חזה עוף טחון
2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
בסיר שמים מים מרגרינה ומלח ומביאים לרתיחה
לאחר הרתיחה מכבים את האש ומוסיפים את הקמח במהירות ומערבבים לבצק מפורר.
מעבירים אל המיקסר ולשים.
מוסיפים את החלמונים לאט לאט לבצק ומערבלים לבצק רך וגמיש

הרכבת המנה:
מערבבים את מצרכי המלית
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ
מזלפים במרכז כל עיגול מעט מהמלית עם 2 כפיות
סוגרים לחצי ומהדקים
מבשלים בסיר עם מים ומלח עד שהקרעפלאך צפים
מגישים חם