- רדיו קול חי - -

שמחת חג: קציצות עם ייחוס

אחרי כמעט חודש שכל סוג בשר בושל, טוגן, אודה ונצלה הגיע הזמן לגוון קצת עם הקציצות המיוחדות הללו שלא נס ליחן

קציצות אבוחצירא

חומרים לקציצה :
חצי קילו בשר טחון איכותי
בצל גדול
תפוח אדמה
2 פרוסות לחם.
חצי צרור יפה של פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
חצי כוס אורז לא מבושל

ציפוי :
ביצה, סולת

רוטב :
מים פפריקה מרק עוף מלח פלפל.

אופן ההכנה :
חצי כוס אורז לא מבושל. האורז בזמן הבישול בתוך הרוטב, מתנפח וגורם קציצה להיות אוורירית. חשוב להוסיף את האורז בסוף.
חשוב לקנות בשר טחון מנתח איכותי[לא חובה] לשים בקערה בצל קצוץ קטן קטן. תפו”א מגורד (בחלק הקטן של המגרדת)
להוסיף 2 פרוסות לחם (להרטיב ולסחוט טוב טוב) פטרוזיליה קצוצה,חצי כוס אורז לא מבושל, כפית שטוחה מלח , שליש כפית פלפל שחור ולערבב
מהעיסה יש לקרוץ קציצות אבל לא בקוטר גדול כי לא לשכוח הם מתנפחות בבישול.
לטבול בביצה מקושקשת, ובקערה של סולת. ולטגן במחבת עם שמן (לשים שמן עד חצי גובה המחבת).
לטגן עד הזהבה ראשונה , לשים לב שמדובר בחצי בישול, כי אחר כך זה נכנס לרוטב, כי האורז לא התבשל.
אחרי שטיגנתם את כל הקציצות. מכינים את הרוטב מאד קל מאד בסיסי, מאד פשוט,אבל הטעם שלו נספח בקציצה וזה הסוד לרכות, לנימוחות, ולטעם המושלם
שמים שמן בסיר שיכסה את התחתית מוסיפים, כף אבקת מרק עוף כף פפריקה אדומה, רבע כפית פלפל שחור מערבבים ומאחדים את התבלינים עם השמן.
ורק אח”כמוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים. מערבבים טוב טוב.
טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם .חשוב מאד לבדוק שהמים הם בגובה חצי הסיר.אם חסר, תוסיפו.
מניחים את הקציצות .ומבשלים על אש קטנה , עם מכסה סגור, ומדי פעם בודקים מה שלום הקציצות לוקחים רוטב בכף ושמים על הקציצות אחרי 40 דק על אש קטנה, זה מוכן.
חשוב מאד שלא יהיה יותר מדי נוזלים, (שלא ייראה מרק)
מאחר והקציצות סופחות רוטב וככה למעשה הן מתנפחות. וזה הסוד לאוורירות המיוחדת שלא תפגשו באף קציצה שאכלתם עד היום