חגים ובריאים לששון • מתכון קליל לימים עמוסים

    רבקי אוסטרובר No Comments on חגים ובריאים לששון • מתכון קליל לימים עמוסים

    בטירוף של הימים האלה קשה לחשוב על אוכל מזין יותר מטבעול ותירס בקופסא • איך אפשר לשלב בין אוכל בריא ומזין ללחץ של הימים הללו • לבריאות

    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אמא, מה יש היום לארוחת צהריים?!? השאלה הנצחית שהילדים שואלים והאמת, שעכשיו בימי החג העמוסים, זו לא שאלה שמובנת מעליה. למזלי, עם השנים סיגלתי לעצמי כמה וכמה מנות עיקריות טעימות, מהירות והעיקר – בריאות, שילדיי אוהבים. אני עושה ביניהן תחלופה ומשלבת להן כל פעם תוספת אחרת של פחמימה מורכבת וירק חי או מבושל. אני משתדלת שיהיה להם איזון בתפריט השבועי – בשר, עוף, דגים, חלבי וצמחוני. ראיתי שכשיש מתכונים קבועים לבסיס, קל יותר לתכנן את הקניות, ולסדר את לוח הזמנים השבועי.

    לאחרונה התחלתי לעשות קציצות חדשות מאוד טעימות מבשר טחון חשוב לציין שבשום פנים ואופן לא כדאי לקנות את הבשר הטחון המגיע קפוא בחבילה מוכנה בסופר. זהו בשר מאיכות ירודה, שהעיקר בו הוא שומנים ופסולת. הערך התזונתי שלו נמוך מאוד, וערך הכולסטרול גבוה משמעותית. אלא, אני מזמינה בשר מיוחד, ממרעה חופשי, נתח איכותי וטרי, ומבקשת שיטחנו לי בחנות. לא מומלץ להרבות בבשר, אבל כשכן אוכלים – טוב להקפיד שיהיה איכותי ובריא.

    מהרגע שעשיתי את הקציצות האלה, הן הפכו לפייבוריט החדש של הילדים – וגם שלי! הן לוקחות ממש רק כמה דקות הכנה, והשאר – עושה התנור. עכשיו בימי החגים העמוסים, כשאין הרבה זמן להתקשקש עם ארוחות צהריים סדירות, הוא מתכון קל, נוח ושימושי מאוד. המרכיב הייחודי של הקציצות – התרד – מתחבא לו שם בפנים, וזו דרך מצוינת להכניס אותו לתפריט של הילדים בלי לעורר חשדות ופרצופי גועל ואימה…

    אז הנה המתכון:

    קציצות בשר ותרד בניחוח קבאב

    1/5 קילו בשר בקר טחון טרי, מנתח איכותי
    חופן גדוש מאוד של תרד קצוץ דק (אפשר להשתמש בקפוא)
    בצל בינוני, קצוץ
    שום כתוש, לפי הטעם
    2 ביצים
    1/5 כוס פירורי לחם מלחם מלא
    כף גדושה פשתן טחון
    כפית מלח
    פלפל שחור, לפי הטעם
    מלא תבלין קבאב

    מחממים תנור ל- 280 מעלות.
    מערבבים הכל יחד עד לתערובת נוחה.
    מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים במעט שמן זית.
    יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים על הנייר. (אין צורך לרווח בין הקציצות, מכיוון שהן מעט מתכווצות באפייה)
    מברישים מלמעלה במעט שמן זית, ואופים כחצי שעה.

    טעים במיוחד להגיש לצד צ'יפס בטטה אפוי וסלט ירקות טרי. בתיאבון!

    רבקי אוסטרובר, מאמנת אישית להתפתחות ושינוי, ומאמנת כושר ותזונה. rivky@ostrover co.il



    0 תגובות