עושים כבוד לתפוח • מאפים חגיגיים עם ריח משגע

    נאוה כרמון No Comments on עושים כבוד לתפוח • מאפים חגיגיים עם ריח משגע

    אי אפשר להכנס לחג אם ריח הקינמון עוד לא התפשט לכם במטבח • 2 מתכונים מנצחים לעוגות עם תפוח לשנה דבשית במיוחד

    0:16
    19.03.24
    נתי קאליש No Comments on בראשות גדולי הדור: בישיבת רש"י חגגו חצי יובל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מאפה עלים מהיר עם תפוחים/תרגום נאוה כרמון
    לכ300 גרם בצק עלים
    1 + 1/4 כוס (157 גרם) קמח
    1/2 כוס + 3 כפות (157 גרם) חמאה, צוננת, חתוכה לקוביות קטנות
    1/2 כפית מלח (3 גרם)
    1/3 כוס (80 מ"ל) מים קרים כקרח
    עבור מאפה עלים
    3 כפות (45 גרם) סוכר
    1 כפית (3 גרם) קינמון
    1 ביצה קטנה
    1 תפוח בינוני מגולען, חתוך לפרוסות דקות

    אופן ההכנה:
    הכינו את הבצק המהיר. בקערה גדולה מנפים את הקמח והמלח. לשים בבלנדר/מזלג חמאה וקמח עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את המים ומערבלים עד שהמים נטמעים. אין טעם לעבד יותר מדי את הבצק כי חתיכות חמאה צריכות להישאר גלויות. לאחר מכן עוטפים אותו בניילון, ומקררים במשך 20 דקות.

    על משטח עבודה מקומח קלות, מגלגלים את הבצק עד 3 פעמים אורך, עד מלבן של כ15 ס"מ X 45 ס"מ. מקפלים את השליש העליון למטה למרכז, ואז התחתון שליש מעל ומעבר לכך. אם יש צורך להוריד את הקמח העודף. סובבו אותו שמאלה או ימינה ורדדו שוב לשלוש פעמים אורך. לחזור על רידוד וקיפול 4 עד 6 פעמים. אם הבצק נעשה דביק קררו אותו למשך 30 דקות והמשיכו. מכסים בניילון נצמד במשך לפחות 30 דקות לפני שמרדדים לשימוש. ניתן גם לצנן את הבצק בן לילה ואפשר לשמור במשך כמה ימים בקירור.

    מכינים את מאפה התפוחים.
    מחממים תנור ל200 מעלות, בקערה קטנה מערבבים סוכר עם קינמון. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לתוך מלבן של 30x45cm. חותכים את הבצק ל -6 חלקים. מעבירים את חתיכות הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה .השתמשו במזלג כדי לנקר במרכז של כל מאפה ומברישים עם ביצה. מפזרים קצת מהסוכר קינמון על מאפים ומסדרים פרוסות תפוח למרכז של כל אחד. מפזרים עוד קצת סוכר קינמון על גבי תפוחים. אופים במשך 20-25 דקות עד שהמאפה תפוח וזהוב. מקררים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.

    סלסלות שיבולת שועל עם תפוחי עץ/תרגום נאוה כרמון

    1 1/4 כוסות סוכר חום (מחולק)
    3/4 כוסות סוכר מגורען (מחולק)
    1 חמאה ללא מלח, מרככים (ועוד לבישול תפוחים)
    2 ביצים
    1 כפית תמצית וָנִיל
    1 +1/4 כוסות קמח
    1+  3/4 כוסות שיבולת שועל התגלגל
    1 כפית אבקת אפייה
    1/2 כפית קינמון טחון
    1/2 כפית מלח
    6 תפוחי גראנד סמית, קלופים, מגולענים וקצוצים דק
    2 כפיות קורנפלור
    1/2 כפית אגוז מוסקט
    1/2 כפית קינמון טחון
    רוטב קרמל, להגשה

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס. בקערה גדולה, מערבבים חמאה, 1/2 כוס סוכר מגורען 1 כוס סוכר חום. מקציפים עם מיקסר יד עד שזה רך. מוסיפים ביצים, וניל ומערבבים עד האיחוד. מוסיפים קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה, קינמון ומלח ומערבבים עד שתערובת אחידה.
    מרססים 2 קופסאות מאפין בגודל רגיל עם תרסיס שמן. באמצעות סקופ גלידה בינונית, להכניס בצק לתוך השקעים, ללחוץ למטה עם כפית כדי ליצור כוסות. אופים במשך 15-20 דקות עד שכוסות לעוגיות זהובים ויציבים. (לא לדאוג אם באמצע זה מתנפח)
    בעוד העוגיות עדיין חמות, ניצור את כוסות. לרסס את תחתית כוסית וודקה קטנה עם תרסיס שמן וללחוץ עם כוסית וודקה לתוך מרכז העוגיה כדי ליצור כוסות. לקרר בתבנית במשך 15 דקות, ולאחר מכן להעביר על הרשת של עוגות.
    בינתיים, להמיס כ 2 כפות חמאה במחבת nonstick גדולה מעל חום גבוה עד שמתחיל להיות חום. מוסיפים תפוחים וסאוט עד שמתחילים להתרכך. מוסיפים את הסוכרים שנותרו, אגוז מוסקט, קינמון וקורנפלור ומבשלים עד שהם רכים וקרמליים.
    לשים כפית ממלית התפוחים לתוך הספלים האפויים. לטפטף עם קרמל , מגישים חם או בטמפרטורת החדר.



    0 תגובות