אז מה הדבש לכם? תחרות עוגות דבש

    אתי קצבורג 4 Comment on אז מה הדבש לכם? תחרות עוגות דבש

    ביגה במבצע מתוק לחג • ספרו לנו על העוגת דבש המנצחת שלכם ותוכלו לזכות בארוחות זוגיות מתנה • מממ מתוק

    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רשת בתי הקפה ביגה, מנדבת מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים, לקראת חג ראש השנה. העוגה העשירה, רכה ונימוחה בפה ומשלבת שניים מסמלי החג הבולטים – תפוח ודבש. העוגה מתאימה גם כפינוק מתוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק… רשמו בתגובות (שם ומייל) את המתכון המנצח שלכם לעוגות דבש ותוכלו לזכות בארוחות זוגיות מתנה מתנת ביגה.

    עוגת דבש ותפוחים מושלמת

    הוראות הכנה:

    280 קמח
    1.5 כפיות א. אפיה
    1.5 כפיות א. אפיה
    1/4 כפת סודה לשתייה
    קורט מלח
    קורט ציפורן
    3 ביצים
    200 גרם שמן קנולה
    240 גרם דבש
    160גרם סוכר חום
    130 גרם תה
    2 תפוחים חמוצים מקולפים וחתוכים לקוביות
    גרידה מתפוז אחד

    אופן ההכנה:

    יש לערבב בקערת מיקסר עם מטרפה את השמן דבש וסוכר. ולהוסיף ביצים ואת גרדת התפוז ולערבב.
    ולאחר מכן, להכניס את הקמח, א. אפיה, קינמון, סודה לשתייה, מלח וציפורן ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
    ובסוף יש להוסיף את התה והתפוחים ולערבב היטב עד לקבלת מסה חלקה. אח"כ יש לחלק את המסה שקיבלנו לשתי תבניות אינגליש קייק ולאפות בין 45 ל 55 דקות בטמפרטורות של 170 מעלות.
    עוגה מוכנה כשמכניסים קיסם במרכז העוגב והקיסם יוצא יבש



    4 תגובות

    מיין תגובות
    1. 4

      מאוד מבקשת שתביאו גם מתכונים ללא גלוטן!

    2. 2

      עוגת הדבש המנצחת שלי:
      רכיבים:
      4 ביצים
      כוס דבש
      ¾ כוס סוכר
      ½ כוס שמן
      ½3 כוסות קמח
      2 כפיות אבקת אפייה
      כפית סודה לשתייה
      כוס קפה פושר ללא חלב
      כפית קינמון
      ¼ כפית מלח
      ¼ כוס אגוזי פקאן קצוצים
      ½ כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים
      לזיגוג:
      100 גרם אבקת סוכר
      2 כפות מיץ תפוזים או לימון
      חופן פיסטוקים לקישוט
      אופן ההכנה:
      1. מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
      2. מוסיפים לחלמונים דבש, סוכר, קפה ושמן וטורפים לתערובת אחידה.
      3.מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה ואת כל התבלינים.
      4. מערבבים קלות, מוסיפים את האגוזים והפיסטוקים ומערבבים.
      5. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים לקערת הבלילה
      6. אופים 45־55 דקות ומצננים.
      7. מכינים את הזיגוג: בקערה קטנה שמים אבקת סוכר ומוסיפים שתי כפות מיץ.
      8. טורפים למרקם אחיד
      9. מוזגים את הזיגוג על העוגה ומפזרים פיסטוקים.

    3. 1

      עוגת הדבש שלי, מוצלחת ביותר:

      החומרים:
      9 ביצים
      2 וחצי כוסות סוכר (אפשר לשלב סוכר חום)
      1 ורבע כוסות שמן
      3/4 כפית קנמון
      3/4 כפית צפורן טחון
      9 כפות דבש
      2 ורבע כפיות קפה – להמיס ב-1 וחצי כוסות מים חמים
      קורט מלח
      4 כוסות קמח
      1 ורבע כפיות סודה לשתיה
      1 וחצי אב' אפיה

      ניתן לפזר מלמעלה שומשום לקישוט

      אופן ההכנה:
      מקציפים את הביצים והסוכר בעוצמה חזקה כ- 10 דקות במיקסר ומוסיפים בהדרגה את שאר המוצרים
      מרפדים בנייר אפיה תבנית גדולה של תנור או 4 תבניות אינגליש קייק, שופכים את הבלילה, זורים מלמעלה שומשום (אם חפצים בכך) ומעבירים לתנור שחומם מראש על כ- 180 מעלות.
      אופים 40 – 45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
      כשמוציאים מהתנור מכסים במגבת.

      זהירות, העוגה נגמרת במהירות..

      שנה טובה ומתוקה!