מתכוננים לחגים: דברי אליי באנטריקוט

    מירי זורגר No Comments on מתכוננים לחגים: דברי אליי באנטריקוט

    לפני שמתחיל הלחץ קחי לך כמה ימים רגועים ותקדישי את הזמן להכנת בשר משובח לחג • בישול איטי וסבלנות זה הסוד

    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אנטריקוט בירקות שורש
    מצרכים:
    6 סטייקים אנטריקוט
    1 שורש סלרי חתוך לקוביות
    1 שורש פטרוזיליה חתןך לקוביות
    3מ כפות פטרוזליה קצוצה
    3 גזרים חתוכים לקוביות
    2 כולרבי חתוכים לקוביות
    מלח פלפל שחור גרוס טרי
    500 מ"ל ציר עוף
    1 כוס יין אדום
    3-4 עלי דפנה

    אופן ההכנה:
    טגני את ירקות השורש בשמן עד להשחמה קלה, את הסטייקים תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים, הוסיפי את הציר אל ירקות השורש הוסיפי יין ואת הסטייק הביאי לרתיחה
    בשלי כשעתיים או עד לצימצום הנוזלים, טעמי ותקני תיבול

    צלי אנטריקוט במרינדת שום
    מצרכים:
    1 נתח אנטריקות במשקל של כ 3 ק"ג
    למרינדה
    2 ראשי שום טריים טחונים
    3 כפות פפריקה אדומה
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    3 בצלים קצוצים
    2 כוסות ציר בקר או עוף
    1 כוס יין לבן
    מעט מלח
    מעט שמן לטיגון

    אופן ההכנה:
    את מצרכי המרינדה יש לערבב היטב בקערה המתאימה לגודל הנתח, את הנתח יש להעביר אל המרינדה ולצפות אותו במרינדה מכל הכוונים, לכסות בניילון נצמד ולהשהות לילה בקרור
    לחמם שמן בסיר מתאים ולטגן את הנתח מכל הכוונים, להנמיך את האש ולבשל 3 שעות, אם אין נוזלים יש להוסיף ציר בקר לפי הצורך, לצנן ללילה ולפרוס, להגיש עם רוטב מהצלי

    פטה עוף עטוף בחציל
    מצרכים:

    1 חציל פרוס לאורך
    מלח ושמן לטיגון

    למלית
    שכבה א'
    1\2 ק"ג חזה עוף טחון
    1 כוס בצל מטוגן
    2 שיני שום כתושות
    מלח, פלפל
    4 כפות פטרוזיליה קצוצה

    שכבה ב'
    3 עלי סלק ללא הגבעול הלבן
    שכבה ג'
    1\2 ק"ג בקר טחון
    כוס בצל מטוגן
    3-4 שיני שום
    מלח, פלפל שחור גרוס טרי
    2 כוסות גזר קוביות חלוט במים רותחים

    אופן ההכנה:
    טגני את החצילים משני הצדדים עד להשחמה, הכנת השכבה הראשונה, ערבבי את המצרכים והניחי בצד, הכנת השכבה השניה , קצצי את עלי הסלק , הכנת השכבה השלישית, ערבבי את המצרכים והניחי בצד.

    הרכבת המנה :
    רפדי תבנית אינגליש קייק עם פרוסות החציל לרוחב, הניחי שכבה ראשונה וישרי, הניחי שכבה שניה, פזרי שווה בשווה ומעל הניחי את השכבה השלישית. כסי בנייר כסף ואפי כשעה, צנני ואז פרסי והגישי קר



    0 תגובות