פיקנטי, פריך וממכר • סמבוסק בניחוח מזרחי

    מירי זורגר No Comments on פיקנטי, פריך וממכר • סמבוסק בניחוח מזרחי

    את הסמבוסק הזה תוכלו להכין כנשנוש או מנה ראשונה משוקעת • בתאבון

    צילום: מוחמד מוסא שהואן - ויקיפדיה
    21:51
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on הרב שווינגר: "עולם הישיבות ישרוד גם בלי תקציב"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סמבוסק / 12 יחידות

    רכיבים:
    חומרים לבצק

    קילו קמח לבן
    50 גרם שמרית שמרים טריים
    1 מרגרינה בטעם חמאה או 100 גר' מרגרינה ורבע כוס שמן קנולה
    2 חלמונים
    כ-2.5 כוסות מים פושרים
    כפית מלח
    חצי כפית פלפל שחור טחון

    חומרים למלית

    1 ק"ג חומוס מושרה למשך לילה
    2 בצלים בינוניים קצוצים דק
    כף פפריקה מתוקה
    כפית חוואיג' למרק
    מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    פפריקה חריפה לפי הטעם
    2 כפות כמון טחון
    חלמון למריחה

    אופן ההכנה:
    1.הכנת המלית: ניתן להכין את המלית יום לפני ולשמור במקרר
    2.מבשלים את החומוס עד שהוא מתרכך
    3.מסננים וטוחנים במעבד מזון לקבלת תערובת אחידה.
    4.מטגנים מעט את הבצלים בשמן, רק עד שהם נהיים שקופים. מוסיפים את התבלינים בזהירות, מערבבים כדקה ומוסיפים לתערובת החומוס.
    5.טועמים ומתקנים תיבול.
    6. הכנת הבצק: ממיסים את המרגרינה ומתחילים לערבב את כל החומרים ותוך כדי לישה מוסיפים את המים עד לקבלת בצק רך. (לפי הצורך ניתן להוסיף קמח או מים אם הבצק דביק או יבש מידי).
    7.נותנים לבצק לנוח במקום חם בין חצי שעה לשעה.
    8.לשים אותו מעט ושוב מחכים שעה.
    9.מחלקים את הבצק ל- 10 עד 12 כדורים קטנים ומרדדים לעיגולים דקים בקוטר 15 ס"מ על משטח מקומח.
    10.שמים במרכז כל עיגול 2-3 כפות מהמלית ומורחים את החלמון על קצוות הבצק במברשת. מקפלים לצורת כיסן ומהדקים את הקצוות. מכינים כך את כל הכמות.
    11.מורחים חלמון ביצה על החלק העליון ואופים בחום של 180מעלות 25-30 ד', עד שהכיסונים זהובים.

    את הבצק ניתן להקפיא.



    0 תגובות