לא רק בשטייגען: חברותא בריאה

    עמית דניאל No Comments on לא רק בשטייגען: חברותא בריאה

    מחקרים מגלים כי אכילה בחברותא, בריאה יותר • וגם, כמה טיפים לתזונה בריאה

    לימוד בחברותא • אילוסטרציה
    9:52
    29.03.24
    הרב אהרן לוי No Comments on מלכודת גיוס החרדים \\ פרשת צו עם הרב אהרן לוי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חברותא תורמת גם לגוף בריא. מחקרים גילו כי תזונה ודיאטה של אנשים שאוכלים לבד דלה יותר בוויטמינים ומינרלים, בהשוואה לאנשים שאוכלים יחד. הנה כמה עצות לתזונה נכונה ותמיד עדיף שתאכלו יחד.

    חברותא טובה והכרחית לא רק בשטייגען בישיבה או ב'כולל' אלא גם בארוחות שאנחנו אוכלים במשך היום. במחקרים שנערכו הגיעו החוקרים למסקנות כי תזונה ודיאטה של אנשים שאוכלים לבד מכילה כמויות נמוכות יותר של ויטמינים ומינרלים לעומת אנשים שאוכלים יחד. הסיבה, היא ככל הנראה לא סוג המזון שאוכלים, אלא העובדה שהאנשים שאוכלים לבד נוטים לדלג על ארוחות או לאכול מעט במטרה לצמצם את הזמן הדרוש להכנת הארוחה.

    אז מה עושים ואיך אוכלים נכון? הנה כמה טיפים מזינים לארוחות נכונות.

    • לאכול בצוותא. אכילה ביחד לעומת אכילה עצמאית מוסיפה לבריאותם של האוכלים. זמן האכילה מתארך, הלעיסה בהתאם וגם התפריט הנאכל מורכב ממאכלים מזינים בניגוד לתרבות המזון המהיר.
    • לאכול ארוחת בוקר. כבר במקורות נקבע כי הארוחה החשובה ביותר היא ארוחת הבוקר. חשוב לא לדלג על ארוחת בוקר, גם אם ממהרים! אפשר להכין ארוחת בוקר קלה ומהירה כדוגמת דגנים עם חלב, יוגורט או חלב עם פירות (אפשר גם כשייק), או כריך מלחם מלא עם גבינה וירקות.
    • ירק לי ירק לך . מכל הסוגים ובכל צורות ההכנה: טריים, מבושלים או במרק.
    • הסלט הוא חלק בלתי נפרד מכל ארוחה. קוצצים סלט, הריחות והצבעים פותחים את התאבון ומוסיפים בריאות. בנוסף, העושר הצבעוני של סלט ירקות המורכב מגוונים שונים מוסיף לתאבון בריא.
    • מוצרי חלב כבר אכלנו? המאכלים הקלים והנוחים לאכילה. ההמלצה היא לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ביום. כדי לעמוד בהמלצות כדאי לדאוג שמוצרי חלב אהובים יהיו זמינים במקרר. אפשר לשתות חלב במקום מיץ, לאכול דגני בוקר עם חלב במקום לחם עם מרגרינה, להוסיף גבינות לכריכים ו/או לסלטים ולהכין פשטידות קלות להכנה על בסיס גבינות וירקות.
    • יום בישול פעם בשבוע. הזמנים לחוצים ובבוקר האוירה במטבח היא של קוצר רוח. אין כל בעיה, אפשר להכין כמויות גדולות של מזון בריא ולהקפיא במנות אישיות. בהפסקה בכולל או בלימודים שולפים את קופסת המזון מחממים אם צריך ואוכלים בתאבון ובבריאות .
    • רגע אוכלים. לרוב האנשים הארוחה מהווה הפסקה בין הלימודים ובין העבודה. לכן כדאי לתת דגש על האוירה שתשרה בארוחה. מוזיקת רקע חסידית מוסיפה נופך מיוחד ומרגיע וגם יוצרת איזון נכון בין הנפש לגוף.
    • לארח ולהתארח. ילדים ב"ה זו שמחה ושמחה על יד השולחן יוצרת אתגר להורים לנסות ולשמור על נימוסים מינימליים. אז מה עושים? הנה פתרון מצוין. להזמין מדי פעם חברים ומשפחה, נסו ותיווכחו שהשקט חוזר לארוחה.

    וטיפ נוסף: אל תסרבו לרצונם של האורחים לבשל משהו. הטעמים והניחוחות שיביאו יצרו סקרנות, נושאי שיחה ועניין. אז שיהיה בתאבון.



    0 תגובות