"ששש אופים פה": לחמניות בייגלס' ופרעצעל

    מירי זורגר No Comments on "ששש אופים פה": לחמניות בייגלס' ופרעצעל

    את המאפים האלה תכינו מראש כמות כפולה, אל תקחו סיכונים • הם קריספיים ועושים ריח משגע בבית שעושה חשק לתפוס את המאפה הראשון שיוצא מהתנור למרוח עליו שכבה נדיבה של איולי ולהתמכר

    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לחמניות קרואסון במלית פסטו

    מצרכים

    ללחמניות

    1 ק"ג קמח

    50 גר' שמרים

    2 ביצים

    100 גר' חמאה

    1 כפית מלח

    2 כפות סוכר

    3/4 כוס שמן

    2-3 כוסות מים

    למלית הפסטו

    1 צרור פטרוזליה

    5-6 שיני שום

    1 כוס שמן זית

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי

    1 כוס שומשום לבן

    אופן ההכנה

    הכינו בצק מהמצרכים הנ"ל והניחו להתפחה כשעה, הכנת הפסטו, במעבד מזון יש לשים את המצרכים ולעבד למחית חלקה

    הרכבת המנה

    יש לחלק את הבצק ל 4 ולרדד כל עלה ללמלבן צר וארוך, לחתוך למשולשים, למרוח פסטו ולגלגל לקרואסון, הניחו את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, הברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום, אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 40 ד

    מיני בייגלס עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

    מצרכים לבצק

    1 ק"ג קמח

    1 כף מלח

    קובית שמרית

    2 כוסות חלב

    1 שמנת חמוצה

    1/2 כוס סוכר

    1/2 כוס שמן

    100 גר' חמאה

    מלית

    500 גר' גבינת שמנת

    3 שיני שום כתושות

    3 כפות עירית קצוצה

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    סלמון מעושן

    לקישוט

    עלי מקרו חרדל

    אופן ההכנה

    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה לכשעה, שוקלים כדורים של 30 גר' ומגלגלים לבייגלס, מניחים בתבנית מרופד בנייר אפיה מברישים בביצה ושומשומין, אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה, מצננים

    הכנת הגבינה

    מערבבים את כל המצרכים מלבד הסלמון טועמים ומתקנים תיבול, חותכים כל בייגל ל 2 מורחים בגבינה מסדרים מעל סלמון מניחים עלי מקרו וסוגרים

    מיני פרעצעל

    מצרכים

    500 גר קמח לחם

    500 גר' קמח לבן

    20 גר' סוכר

    15 גר' מלח

    35 גר' חמאה או שמן

    50 גר' שמרים

    550 מ"ל מים

    אופן ההכנה

    ללוש מהמצרכים הנ"ל בצק . לפחות 8 ד' לישה לחלק ליחידות של 40 גר' ולהתפיח

    לגלגל ולפני האפיה יש להכים מסה של 1 ליטר מים רותחים עם 40 גר' סודה קאוסטיק

    לפזר שומשום ומלח גס ולאפות עד להשחמה כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

    לצנן ולחתוך ולמלא בגבינת שמנת וסלמון

    טפנד זיתים ירוקים

    מצרכים

    1 צנצנת זיתים ירוקים מגולענים

    2 שיני שום

    1 כוס מיונז

    1 כוס גמבה חמוצה

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    את הזיתים שוטפים פעמים ושמים במעבד מזון, מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים למחית חלקה

    טפנד עגבניות

    מצרכים

    1 עגבנייה

    2 שיני שום

    1 כוס רסק עגבניות

    1/2 כוס רוטב צילי

    1 כוס מיץ עגבניות

    1/2 כוס שמן

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    את כל המצרכים שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה, טועמים ומתקנים תיבול

    איולי פסטו

    מצרכים

    1 צרור פטרוזיליה

    5-6 שיני שום

    3/4 כוס שמן זית

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לאיולי

    2 ביצים חלוטות

    1 1/2 כוסות שמן קנולה

    1 כף מיץ לימון

    אופן ההכנה

    במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים העבים השום השמן והתבלינים ומעבדים למסה חלקה

    הכנת האיולי

    במעבד מזון שמים את הביצים החלוטות המיץ לימון והתבלינים ומתחילים לעבד עד לקבלת עיסה בהירה, מוסיפים את השמן בזילוף עדין עד להיווצרות מיונז, מוסיפים 3-4 כפות מרוטב הפסטו או לפי הטעם, טועמים מתקנים תיבול

    נשמר כ 3 ימים במקרר



    0 תגובות