- רדיו קול חי - -

טיפים לקראת הצום

לקראת צום תשעה באב, בית החולים שערי צדק מעניק לנו טיפים להעביר את הצום בקלות:

לקראת הצום:
• מומלץ להפחית את כמויות הקפאין כבר יומיים שלושה לפני הצום כדי למנוע כאבי ראש הנובעים מחסר לאנשים הרגילים לצריכה קבועה וגבוהה
• ביום תחילת הצום מומלץ שלא לאכול כמויות גדולות. ארוחות גדולות מדי אינן מקלות על הצום, נהפוך הוא- יכולות להכביד. גופנו יכול לאחסן כמות מוגבלת של פחמימות והעודף הופך לשומן אשר אין לו תרומה להקלת הצום אלא דווקא לעודף משקל.
• רצוי לחלק את הארוחות ל 3-4 במהלך יום זה.
• רצוי לא להרבות בתבלינים.
• במשך היום ובעיקר בארוחה המפסקת מומלץ לאכול פחמימות מורכבות כדוגמת פסטה, אורז מלא, כוסמת, קטניות ו/או בטטה. פחמימות אלו מקטינות את הפרשת האינסולין ותחושת הרעב העלולה להופיע בעקבות ארוחות עתירות פחמימות פשוטות.
• חשוב לכלול חלבון כלשהו ושומן בכמות מוגבלת בכל אחת מהארוחות.
• מומלץ להימנע מאלכוהול.

שבירת הצום: חשוב שיעשה בהדרגה ומתינות

בשלב ראשון – חשוב לשתות נוזלים עם פחמימות זמינות כדוגמת שתייה ממותקת עם פרי ו/או כעכים / ביסקוויטים וכדומה. בהמשך רצוי לאכול ארוחה קלה כדוגמת ארוחת בוקר.
הארוחות – המפסקת וזו של הפסקת הצום אינן צריכות לספק את כמויות האנרגיה ורכיבי המזון שנגרעו במהלך הצום. כאמור, ארוחות גדולות אינן בריאות ותוצאותיהן הן הפוכות- עודף האנרגיה הופך לשומן ומכביד עלינו.