טיפים לקראת הצום

אתי קצבורג 1 Comment on טיפים לקראת הצום

מספר טיפים חשובים להיערכות נכונה לצום

תקיעת שופר בכותל המערבי צילום: יונתן סינדל, פלאש 90
22:46
23.04.24
הרב אייל אונגר No Comments on איך נראה את ההצלחה בשגרת החיים

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

לקראת צום תשעה באב, בית החולים שערי צדק מעניק לנו טיפים להעביר את הצום בקלות:

לקראת הצום:
• מומלץ להפחית את כמויות הקפאין כבר יומיים שלושה לפני הצום כדי למנוע כאבי ראש הנובעים מחסר לאנשים הרגילים לצריכה קבועה וגבוהה
• ביום תחילת הצום מומלץ שלא לאכול כמויות גדולות. ארוחות גדולות מדי אינן מקלות על הצום, נהפוך הוא- יכולות להכביד. גופנו יכול לאחסן כמות מוגבלת של פחמימות והעודף הופך לשומן אשר אין לו תרומה להקלת הצום אלא דווקא לעודף משקל.
• רצוי לחלק את הארוחות ל 3-4 במהלך יום זה.
• רצוי לא להרבות בתבלינים.
• במשך היום ובעיקר בארוחה המפסקת מומלץ לאכול פחמימות מורכבות כדוגמת פסטה, אורז מלא, כוסמת, קטניות ו/או בטטה. פחמימות אלו מקטינות את הפרשת האינסולין ותחושת הרעב העלולה להופיע בעקבות ארוחות עתירות פחמימות פשוטות.
• חשוב לכלול חלבון כלשהו ושומן בכמות מוגבלת בכל אחת מהארוחות.
• מומלץ להימנע מאלכוהול.

שבירת הצום: חשוב שיעשה בהדרגה ומתינות

בשלב ראשון – חשוב לשתות נוזלים עם פחמימות זמינות כדוגמת שתייה ממותקת עם פרי ו/או כעכים / ביסקוויטים וכדומה. בהמשך רצוי לאכול ארוחה קלה כדוגמת ארוחת בוקר.
הארוחות – המפסקת וזו של הפסקת הצום אינן צריכות לספק את כמויות האנרגיה ורכיבי המזון שנגרעו במהלך הצום. כאמור, ארוחות גדולות אינן בריאות ותוצאותיהן הן הפוכות- עודף האנרגיה הופך לשומן ומכביד עלינו.



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    וודאי שצריך גם לישתות הרבה ושיבנה בית המקדש במהרה בימינו אמן ויהפך מצום ליום שימחה