מעבר לאתר המותאם




מתכון קליל לצאת הצום

חני כהן - ריקוטה 2 Comment on מתכון קליל לצאת הצום

אחרי צום אי אפשר לאכול כבד מדי והרבה מדי • המתכון הזה קל מזין ומשביע • בתאבון

כך זה צריך להיראות
כך זה צריך להיראות

זה אולי הצום הכי ארוך בשנה וכל מה שצריך אחריו זה משהו חלבי קל והמון מנוחה ושתייה.
לזנייה מצוינת, סלט ענק, ולחמניה. וזהו

לזנייה חלבית /חני כהן ריקוטה

מרכיבים:
דפי לזניה
קילו עלי תרד טריים
10 ביצים
חצי גבינת ריקוטה
חופן גבינת מוצרלה חצי חבילת גבינת פטה
חצי חבילה גבינת שמנת
שמנת מתוקה
בצל

אופן ההכנה:
מאדים את הבצל בשמן זית וחמאה מוסיפים את העלים השטופים מבשלים חמש דק עד לריכוך מסננים. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והגבינות מוסיפים שמנת מתוקה, ותבלינים, מלח פלפל לבן אגוז מוסקט. להוסיף את בלילת התרד.

אופציה: להוסיף רוטב עגבניות בבלילה, לשיפור הטעם ולצביעתו באדום.

מסדרים את דפי הלזניה עליהם שופכים את הרוטב, ושוב דפי לזניה. כשמסיימים מפזרים מעל הכל גבינה צהובה מפוררת.



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    המתכון נראה מאוד טוב אבל לא קליל ופשוט להכנה לצאת הצום!