- רדיו קול חי - -

תחשבו על עצמכם, עוגה בניחוח יין

השבת היתה כל כך ארוכה שהילדים הצליחו לחסל כל מה שזז בבית, אז אין ברירה תפשילו שרוולים ותסתערו על המיקסר, העוגה הזאת שווה את זה.

עוגה בניחוח יין – אתי דרוק
המצרכים:
לבצק:
9 ביצים
2 כוסות סוכר
מעט מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות קקאו

ריבה למריחה

לציפוי:
½ כוס קקאו
3 כפות קפה
¼1 כוס סוכר
¼ כוס יין
3/4 כוס מים
1 כף תמצית וניל
1 כף תמצית רום
1 כף ליקר
לשכבה עליונה:
1 מיכל קצפת ריצ'
½2 כפות אינסטנט פודינג

לקישוט:
שוקולד מגורד
אגוזים

אופן ההכנה:
1. מקציפים את הביצים עם הסוכר.
2. מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים אל קציפת הביצים.
3. מחלקים את הבלילה ל – 2 תבניות.
4. אופים בתנור למשך 15 – 20 דק'.
5. לאחר האפייה, מכניסים תבנית אחת להקפאה, את העוגה השנייה מפוררים.
6. מורחים ריבה על העוגה הקפואה.
7. מבשלים את חומרי הציפוי בסיר, ומוסיפים את פירורי העוגה לבלילת הציפוי.
8. מפזרים את פירורי העוגה המצופים על גבי שכבת הריבה.
9. מקציפים את הריצ' עם פודינג הוניל, ומורחים מעל העוגה.
10. מקשטים באגוזים ושוקולד.