מתכון לעוגת גבינה מלאה בהפתעות מתוקות

רחלי זילברליכט 2 Comment on מתכון לעוגת גבינה מלאה בהפתעות מתוקות

מתכון לכבוד שבת: עוגת גבינה מלאה בהפתעות מתוקות

כך זה צריך להיראות..
22:46
23.04.24
הרב אייל אונגר No Comments on איך נראה את ההצלחה בשגרת החיים

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

עוגת גבינה נוגט עם הפתעות (תבנית של 24 ס"מ)

המצרכים:

לשכבת בראוניז נוגט:
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות קרם נוגט
1/2 כוס סוכר חום
3 ביצים
1 כוס קמח
1/4 כפית מלח
ניתן לפזר מעל הבראוניז 100 גרם אגוזי לוז קלויים וחצויים

לשכבת גבינה נוגט:
250 ג' גבינה לבנה 5% שומן
250 ג' גבינת שמנת
3/4 קופסת קרם נוגט
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה

לציפוי:
2 כפות גדושות קרם נוגט

לקישוט:

קליק חום ולבן
מקופלת
שוקולד מריר, לבן וחלב חתוך לקוביות
ברס בוטנים
קוקוס
גליליות חתוכות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל ומערבבים פנימה את קרם הנוגט.
מכניסים את הביצים אחת אחת ומערבבים עד להטמעה, מוסיפים את הסוכר, הקמח והמלח ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה מבריקה.
מעבירים את הבלילה לתבנית עם נייר אפייה משומן ואופים למשך כ-15 דקות, עד ששכבת הבראוניז אפויה מלמעלה.

מוציאים מהתנור ומפזרים את האגוזים מעל הבראוניז ומצננים מעט.
בקערה מערבבים את הגבינה לבנה, גבינת השמנת, הנוגט הביצים והשמנת החמוצה.
מוזגים את התערובת בעדינות מעל שכבת הבראוניז האפויה ומחזירים לתנור.

אופים למשך כשעה, (רצוי לאפות בתנור עם תבנית מים רותחים) עד ששכבת הגבינה יציבה בשוליים ועדיין מעט רוטטת במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר.
מעבירים למקרר ללילה להתייצבות.
מורחים את קרם הנוגט על העוגה.
בעזרת בסכין יוצרים סימון שמחלק את העוגה ל-6 חלקים שווים, ומקשטים כל משולש בחטיפים..



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    כנסו לאופה הבאה ושם יש גם סירטון טעימי….