הזכרונות מהשוק והדג שברור שהוא טרי • מתכון עם ניחוח אחר

    חיה קלור No Comments on הזכרונות מהשוק והדג שברור שהוא טרי • מתכון עם ניחוח אחר

    השפית חיה קלור מפתיעה עם מנה חדשה מיוחדת מאד קייצית מאד • זכרונות ילדות, ריחות עסיסים , צבעים עזים וריחות של שוק וחול וים ויפו הם אלה שהיוו בסיס ליצירה הקולינארית הזו • שיק או שוק?

    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    זוכרת את הקיץ בפלורנטין אז מזמן כשהייתי ילדה, צועדת יד ביד עם אבא לכיוון שוק גן תמר סמוך לרחוב יפת, בילדותי אני זוכרת את ההליכה הזו שלא נגמרת כשהלחות מהים מלטפת והופכת אותי לשלולית מרב חם, אבא בצעדים גדולים ואני הקטנטונת קצת מאחור מנסה להדביק את הקצב שלא יחשוב לרגע שאני לא פרטנרית שווה למסע המשותף שלנו, אבל את מי זה הטריד? המסע היה חוויה קסומה לשוק קטן וציורי במיוחד שאבא אהב שוק גן תמר ברחוב יפת ככה קראו לזה, האדום בציור הזה היה עז ומלא צבע והירוק היה ירוק במיוחד ובשל.

    אף עגבנייה לא דומה לחברתה כל אחת מיוחדת בעולם, גדולה כמו תפוח גדול ואדום והטעם ממממ אין כזה, אני עדיין חשה את טעמה של העגבנייה עם המלח מעל ולא היה צריך מעבר לזה דבר, טעמו וריחו של המלפפון שהזכיר את טעמם של שקדים ירוקים בתחילת דרכם, זרי הנענע והכוסברה ריחם התערבב בגלי האוויר החם שהצליחו לחמוק מהים אלינו בלי רחמים של ממש, דגי הצ'יפורה שאבא מאוד אהב לקנות היו הכי טריים בעולם דקה לפני עוד שטו במים משוחררים מדאגות  נחים להם לצד האצות שהעלתה הרשת….

    "אבא איך יודעים שהדגים טריים?" הייתי שואלת, ואבא בסבלנות ובמומחיות עונה:"העיניים חייבות להיות מבריקות, הזימים אדומים במיוחד והעור מבריק ומתוח". תמיד הפליא אותי כמה הוא יודע, אבוש שלי. בדמיון שלי אני רואה חצאי אבטיחי ענק מלאים בגרעינים שחורים, מלונים ריחניים עם ריח שלא נגמר, מראות של טעמים מיוחדים שצרובים בזיכרוני והם אלה שהביאו אותי ליצור את המנה הזו, הדגים הטריים עשבי התיבול הריחניים, הטעמים הלימוניים ונגיעה קטנה וחצופה של צ'ילי ירוק וחריף, מרק הג'ג'יק הקר עם המלפפונים והמנטה שאמא הכינה בימי הקיץ החמים, שולחת לכם את החוויה המיוחדת הזאת באהבה גדולה.

    דג ים חם על סלט עגבניות ועדשים, מעל ל ג'ג'יק תורכי צונן
    לקבאב
    ל 6 מנות
    כ – 700 גר פילה דג ים טרי נקי מעצמות
    1 בצל סגול קצוץ דק
    4 שיני שום, קצוצות
    1 כף צ'ילי ירוק חריף, קצוץ דק
    3/4 כוס כוסברה, קצוצה
    חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק דק
    חופן עלי נענע, קצוצים
    2 כפות לימון כבוש קצוץ דק
    4 כפות שמן זית
    חצי כף מלח דק

    אופן ההכנה:

    קוצצים בעזרת הסכין את הדג קיצוץ דק, מכניסים לקערת ערבוב את כל מרכיבי הקבב מעבבים ולשים קלות בעזרת כפות הידיים.
    לאחר שהתערובת אחידה יוצרים קבאבים מאורכים במשקל 60 ג"ר, ומכניסים למקרר ל -כ 20 ד"ק

    לסלט עדשים
    1 כוס עדשים שחורות קוויאר חלוטות
    3 עגבניות אדומות קצוצות דק
    חצי בצל סגול קצוץ דק
    2 בצלים ירוקים קצוצים
    מעט מלח
    1 כף שמן זית

    מכניסים את המרכיבים לקערת ערבוב ומערבבים בקלילות בעזרת כף

    לג'גיק התורכי (לאשכנזים שבינינו)
    2 גביעי יוגורט
    2 מלפפונים קלופים ומגוררים ללא הנוזלים
    1 גביע שמנת חמוצה
    4 שיני שום קצוצות
    2 כפות עלי נענע קצוצים
    חצי לימון סחוט
    1 כפית מלח שטוחה
    1 כף שמן זית
    1/3 כוס מים מינרלים

    אופן ההכנה:
    מכניסים את כל החומרים לקערת עירבוב
    ומערבבים בעזרת מטרפה
    עד לקבלת מרק סמיך ואחיד

    הרכבת המנה:

    מחממים מחבת פסים ומשמנים קלות
    מניחים את קבאב דג הים על המחבת כ כ 6 דק מכל צד עד שמוכן
    יוצקים את הג'גיק לצלחת הגשה
    מעל מניחים מעט מסלט העגבניות והעדשים
    ומעל מסדרים יפה 2 קבאב דג ים
    מקשטים בבצל ירוק מעט שמן זית ומגישים



    0 תגובות