זבנג של אנדורפינים • בקלאווה מושלמת

    נאוה כרמון No Comments on זבנג של אנדורפינים • בקלאווה מושלמת

    תכינו את הוודקה לשתות לחיים וא'ביסלה בקלואווה עם דבש ואגוזים מאפה בית • לחיי הגאולה והאור

    0:16
    19.03.24
    נתי קאליש No Comments on בראשות גדולי הדור: בישיבת רש"י חגגו חצי יובל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חשבתי וחשבתי איזו עוגה תמתיק לנו את הגלות ותעשה לפחות בפה טעם הגאולה, אז זה מה שמצאתי: בקלאווה היא מתוקה בלי גבול אבל במידה מצד שלי נותנת זבנג של אנדורפינים כמעט כמו המשקה שהחסידים שותים בהתוועדויות. אז נגיד לחיים לכבוד הגאולה על בקלאווה.

    בקלאווה
    14 דפי פילו מופשרים לילה לפני.
    8 כוסות ח״פ של כל מיני אגוזים טחונים דק אבל לא מידי:
    פיסטוק, פקאן, אגוזי מלך, קשיו
    2כוסות סוכר לערבב באגוזים מרוסקים
    מרפדים תבנית של תנור. מרססים שמן על נייר אפיה.
    מתחילים לשים דפים כל דף לפני ששמים מורחים עליו כפית שמן. אפשר לרסס ספריי שמן.
    1. 5 דפים אחד על השני. כאמור למרוח/לרסס עליהם שמן
    2. לשים שכבת אגוזים.
    3. 2 דפי פילו מרוססים
    4. שוב אגוזים
    5. 2 דפי פילו מרוססים
    6. שכבת אגוזים
    7. 5 דפי פילו מרוססים
    8. למרוח שוב שמן על הדף העליון.
    9. בשלב הזה אפשר לחתוך את הבקלאווה למעויינים
    10. לאפות ב180 מעלות עד שמשחים
    11. להכין סירופ: כוס מים, 1.5 כוסות סוכר וכף מיץ לימון
    12. להוציא את הבקלאווה וישר לשפוך עליה סירופ לוודא שזה הגיע לכל המקומות.
    13. אפשר לאכול מיד אבל עדיף לתת לסירופ להספג
    בהצלחה!!



    0 תגובות