פינוק לראש חודש: קיורטוש הונגרי

    אתי קצבורג No Comments on פינוק לראש חודש: קיורטוש הונגרי

    אין אפס הקיורטוש הזה דורש עבודה והשקעה • הוא טעים בטירוף והוא שווה את המאמץ • פינוק לראש חודש • שיהיה מתוק כמו המאפה המדהים הזה

    קיורטוש, שמרים
    13:14
    28.03.24
    מהדורת הבוקר No Comments on ה'מתכון' של האור החיים למנוחת הנפש | הרב צבי אריה אדלר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    טיילתם פעם בבודפסט? המאפיין הכי רציני של העיר הקסומה הזו זה המטרו הענק במעבה האדמה, וריח של קיורטוש שמכה באף לעולים ויורדים במדרגות הנעות.

    איך שנחתי בארץ חזרה הדבר הראשון שעשיתי אחרי שנישקתי את אדמת הארץ כמובן זה לנסוע לאירפורט סיטי ולקנות את הקיורטוש הכי טרי שמצאתי בחנות ההונגריה המושלמת הזו 'קיורטוש' ומתי ילמדו את ההונגרים לקח להכין במטרו קיורטוש כשר למהדרין?

    עד אז קבלו את המתכון המושלם הזה diy:

    קיורטוש הונגרי – מיכל ביטון

    המצרכים:

    לבצק:

    150 גרם חמאה רכה
    15 גרם שמרים יבשים
    60 גרם מים
    500 גרם קמח לחם או קמח קשה (שתכולת הגלוטן שלו גבוהה)
    קורט מלח
    120 גרם סוכר לבן
    120 גרם ביצים
    50 גרם חלבון

    חמאה מומסת
    תערובת של סוכר, קינמון וקקאו

    סירופ לקרמול:

    250 גרם סוכר
    100 מ"ל מים

    להכנת הבצק:

    1. מכניסים את כל החומרים היבשים למיקסר מצויד בוו לישה
    2. מערבלים במהירות איטית ומוסיפים ביצים, חלבונים ומים.
    3. לשים במהירות איטית עד לאיחוד הבצק (שימו לב שהבצק ההתחלתי יבש ונוקשה מאוד, אם יש צורך לשים מעט בידיים).
    4. לאחר איחוד הבצק ממשיכים בלישה במהירות בינונית-גבוהה למשך כ – 6 דק'.
    5. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים בהדרגה את החמאה.
    6. לשים במהירות בינונית-גבוהה למשך כ – 8 דק' נוספות.
    7. מעבירים לקערה ומתפיחים למשך שעה בטמפרטורת החדר.
    8. מכניסים לקירור של לילה.

    הרכבה ואפייה:

    1. משמנים בנדיבות 5 מערוכי עץ בקוטר 7 ס"מ.
    2. מלפפים סביב המערוכים נייר אפיה משומן אף הוא.
    3. מחלקים את הבצק ל – 5 חלקים.
    4. כל חלק מרדדים למלבן מאורך וצר, מורחים בחמאה רכה ומפזרים סוכר, קינמון וקקאו.
    5. מקפלים צד עליון של הבצק לצד התחתון, סוגרים קצוות ומרדדים שוב.
    6. יוצרים רצועות לאורך הבצק מבלי להפריד אותם.
    7. מלפפים את הרצועות מסביב למערוך. מורחים בחמאה מזוקקת ומגלגלים את המערוך על תערובת של סוכר, קינמון וקקאו, כמה פעמים להידוק.
    8. בעזרת ניילון נצמד עמיד לחום, מלפפים את הבצק המלופף ומגלגלים שוב, להידוק מסיבי.
    9. מתפיחים למשך רבע שעה.
    10. מכניסים את המערוכים לתנור שחומם מראש ל – 230 מעלות ואופים כל צד למשך 4 דק' פעמיים.
    11. מוציאים את המערוכים ומורידים את טמפרטורת התנור ל – 200 מעלות.
    12. מסירים את הניילון מעל המערוכים.
    13. מרתיחים את סירופ הסוכר ומורחים מעל הבצק החצי אפוי. מחזירים לקרמול לתנור של 4 דק' (2 דק' לכל צד), מצננים כ-חצי שעה ומשחררים את הגלילים מהמערוכים.

    לקישוט מעל הקיורטוש האפוי –

    מזלפים פסים של רוטב נוגט מעל הקריוטוש, פקאן סיני מקורמל ושוקולד מקורמל

    רוטב נוגט –

    המצרכים:

    100 גרם שוקולד לבן
    100 גרם קרם נוגט

    אופן ההכנה:

    1. ממיסים את השוקולד ומוסיפים את הנוגט.
    2. מזלפים פסים על הקיורטוש האפוי.

    פקאן סיני מקורמל –

    המצרכים:

    אגוזי פקאן טבעי
    1/2 כוס סוכר

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את הסוכר על מחבת עד שהוא הופך לקרמל.
    2. טובלים את הפקאן בתוך הקרמל לציפוי.

    שוקולד לבן מקורמל – מתקבלים גבישי שוקולד נאים

    המצרכים:

    100 גרם שוקולד לבן

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
    2. שמים את השוקולד הלבן להמסה ומערבבים כל 5 דקות עד שנוצרים גושי שוקולד מקורמל.
    3. מכניסים למקרר ומפרידים לחתיכות קטנות ומקשטים.



    0 תגובות