על הבוקר: מאפה קשקבל פריך

    מיכל ריפס No Comments on על הבוקר: מאפה קשקבל פריך
    10:20
    25.04.24
    קובי פינקלר No Comments on ועדה מיוחדת בצה"ל תבחן את הוקרת החטופים והאזרחים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    במסגרת התחרות של האופה הבאה הנה מתכון לפאי פריך וטעים במיוחד.

    פאי קשקבל אנטיפסטי – מיכל ריפס

    המצרכים:

    לבצק:

    350 גרם קמח לבן (2.5 כוסות)

    1 כפית סוכר

    1/2 כפית מלח

    200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

    1 כף חומץ רגיל

    1 ביצה

    למלית:

    6 פלפלים חתוכים לרצועות (אפשר לשלב 3 צבעים)

    2 בטטה בינונית חתוכה לעיגולים

    6 כפות שמן זית

    מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

    200 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס

    200 גרם גבינת פטה מגוררת גס

    100 גרם גבינה צפתית

    50 גרם שומשום

    לרויאל:

    4 ביצים

    250 מ"ל שמנת מתוקה

    מלח ופלפל שחור גרוס

    אופן ההכנה:

    הקלתית:

    מעבדים קמח סוכר מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פרורים דקים.
    מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים עבים.
    אוספים לכדור בצק ומעבירים למקרר ללילה שלם.
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
    מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול שקוטרו 26 ס"מ, ועוביו 1 ס"מ.
    מרפדים את תחתית התבנית והדפנות ומוציאים בצק עודף.
    מחוררים בעזרת מזלג את הבצק, ואופים בשיטה עיוורת (מניחים נייר אפיה מעל לבצק עם שעועית/חומוס לא מבושל אופים בתנור) למשך כ – כ- 10 דקות.
    מורידים את נייר האפייה וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב.
    מכניסים למקרר.

    המלית:

    מניחים את הפלפלים והבטטות על תבנית, ומזלפים מעליהם שמן זית.
    ממליחים ומפלפלים, ומכניסים לתנור החם למשך כ- 20 דקות עד שהירקות מתרככים.

    הרויאל:

    מערבבים בקערה את הביצים עם השמנת המתוקה.

    מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.

    אופן ההרכבה:

    מפזרים את גבינת הקשקבל מעל לבצק.

    מסדרים את הירקות ושופכים מעל את רוטב הרויאל.
    מכניסים לתנור החם ואופים למשך כ-15 דקות.
    מפזרים את גבינת הפטה והצפתית.
    זורים מעליהם את השומשום וממשיכים באפייה למשך כ – 20 – 30 דקות נוספות עד שהקיש זהוב ויציב.
    מוציאים מהתנור ומצננים כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר.
    פורסים ומגישים.



    0 תגובות