במסגרת התחרות של האופה הבאה הנה מתכון לפאי פריך וטעים במיוחד.
פאי קשקבל אנטיפסטי – מיכל ריפס
המצרכים:
לבצק:
350 גרם קמח לבן (2.5 כוסות)
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כף חומץ רגיל
1 ביצה
למלית:
6 פלפלים חתוכים לרצועות (אפשר לשלב 3 צבעים)
2 בטטה בינונית חתוכה לעיגולים
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס
200 גרם גבינת פטה מגוררת גס
100 גרם גבינה צפתית
50 גרם שומשום
לרויאל:
4 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
הקלתית:
מעבדים קמח סוכר מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פרורים דקים.
מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים עבים.
אוספים לכדור בצק ומעבירים למקרר ללילה שלם.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול שקוטרו 26 ס"מ, ועוביו 1 ס"מ.
מרפדים את תחתית התבנית והדפנות ומוציאים בצק עודף.
מחוררים בעזרת מזלג את הבצק, ואופים בשיטה עיוורת (מניחים נייר אפיה מעל לבצק עם שעועית/חומוס לא מבושל אופים בתנור) למשך כ – כ- 10 דקות.
מורידים את נייר האפייה וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב.
מכניסים למקרר.
המלית:
מניחים את הפלפלים והבטטות על תבנית, ומזלפים מעליהם שמן זית.
ממליחים ומפלפלים, ומכניסים לתנור החם למשך כ- 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
הרויאל:
מערבבים בקערה את הביצים עם השמנת המתוקה.
מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
אופן ההרכבה:
מפזרים את גבינת הקשקבל מעל לבצק.
מסדרים את הירקות ושופכים מעל את רוטב הרויאל.
מכניסים לתנור החם ואופים למשך כ-15 דקות.
מפזרים את גבינת הפטה והצפתית.
זורים מעליהם את השומשום וממשיכים באפייה למשך כ – 20 – 30 דקות נוספות עד שהקיש זהוב ויציב.
מוציאים מהתנור ומצננים כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר.
פורסים ומגישים.