- רדיו קול חי - -

על הבוקר: מאפה קשקבל פריך

במסגרת התחרות של האופה הבאה הנה מתכון לפאי פריך וטעים במיוחד.

פאי קשקבל אנטיפסטי – מיכל ריפס

המצרכים:

לבצק:

350 גרם קמח לבן (2.5 כוסות)

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כף חומץ רגיל

1 ביצה

למלית:

6 פלפלים חתוכים לרצועות (אפשר לשלב 3 צבעים)

2 בטטה בינונית חתוכה לעיגולים

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

200 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס

200 גרם גבינת פטה מגוררת גס

100 גרם גבינה צפתית

50 גרם שומשום

לרויאל:

4 ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

הקלתית:

מעבדים קמח סוכר מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פרורים דקים.
מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים עבים.
אוספים לכדור בצק ומעבירים למקרר ללילה שלם.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול שקוטרו 26 ס"מ, ועוביו 1 ס"מ.
מרפדים את תחתית התבנית והדפנות ומוציאים בצק עודף.
מחוררים בעזרת מזלג את הבצק, ואופים בשיטה עיוורת (מניחים נייר אפיה מעל לבצק עם שעועית/חומוס לא מבושל אופים בתנור) למשך כ – כ- 10 דקות.
מורידים את נייר האפייה וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב.
מכניסים למקרר.

המלית:

מניחים את הפלפלים והבטטות על תבנית, ומזלפים מעליהם שמן זית.
ממליחים ומפלפלים, ומכניסים לתנור החם למשך כ- 20 דקות עד שהירקות מתרככים.

הרויאל:

מערבבים בקערה את הביצים עם השמנת המתוקה.

מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.

אופן ההרכבה:

מפזרים את גבינת הקשקבל מעל לבצק.

מסדרים את הירקות ושופכים מעל את רוטב הרויאל.
מכניסים לתנור החם ואופים למשך כ-15 דקות.
מפזרים את גבינת הפטה והצפתית.
זורים מעליהם את השומשום וממשיכים באפייה למשך כ – 20 – 30 דקות נוספות עד שהקיש זהוב ויציב.
מוציאים מהתנור ומצננים כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר.
פורסים ומגישים.