מעבר לאתר המותאם

אוכל במושבה: קובי יצא למסעדה בזיכרון יעקב ויצא מוקסם (ושבע)

קובי פינקלר 4 Comment on אוכל במושבה: קובי יצא למסעדה בזיכרון יעקב ויצא מוקסם (ושבע)

בפינתו השבועית, סוקר קובי פינקלר את המסעדה הצפונית השוכנת בזיכרון יעקב • הסיפור שמאחוריה, האוכל המוגש על שולחנה והכשרות המהודרת

הסושי של זיכרון
הסושי של זיכרון צילום: קובי פינקלר

היסטוריה ואוכל בזיכרון יעקב. ברחובה הראשי של המושבה ברחוב (איך לא?) רחוב המייסדים, ממוקמת מסעדה כשרה למהדרין נילי בית היין. זוהי מסעדה באווירה קסומה, המציעה תפריט עשיר ומגוון ובמחירים שווים לכל נפש. העיצוב החם והמיקום על המדרחוב היפה של העיר זיכרון יעקב, הופכים את המקום המושלם להיות בו.

ולמה נילי? זה הרי ברור. 200 מטרים משם מצוי בית אהרונסון ומשפחת נילי ואי אפשר בלי זה. אבל יש גם סיפור אנושי.

לפני מספר שנים, החליט אנדרו שורקי כי הגיע הזמן לפתוח מקום משלו, אחרי שניהל מסעדות רבות אחרות למעלה מ-10 שנים, עלה אנדרה לישראל מצרפת, נשא לאשה את בת ארץ ישראל ואהבתו לארץ ישראל, לאוכל הים תיכוני, לאסתטיקה ולדיוק ניכרים בכל פינה במסעדה. אפילו לפינת הספרים הנפלאה לאותם סופרים שאין לאל ידם להוציא ספר בהוצאה גדולה.

לצדם של שני בני הזוג, עומד השף המוכשר פרץ, שביד אמונה מכין מעדני מלך. הכל כשר למהדרין בהשגחת העדה החרדית וכל חומרי הגלם הינם האיכותיים והמובחרים ביותר. הדגים, הפירות, הירקות ושאר המרכיבים מגיעים יום יום מן השווקים "כי אין תחליף לטריות" אומר פרץ.

כל מה שאוכלים בנילי הוא מעשה ידיהם של צוות טבחים מיומן ומקצועי המכין כל יום בקפידה את מבחר המאכלים בתפריט. אפילו סושי טעים, מיוחד ומקורי נמצא במקום. כמו כן, מוצע גם כמתבקש.. (אנחנו הרי בזיכרון) מבחר גדול וייחודי של יינות בוטיק תוצרת הארץ.

אומר במלא הכינות. הכל שם מתחיל במילה אחת קטנה עם משמעות גדולה – אהבה. המייסדים 43, זיכרון יעקב, 04-6292899



4 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 4

    גם האוכל שם לא משהו בכלל חוץ מהסושי.
    מסעדה בינונית ומטה!!!!!!!!!!!!!

  2. 3

    "הכל כשר למהדרין בהשגחת העדה החרדית" שקר!!!