לכבוד שבת: עוגת גבינה משובחת

    מיקי שמו 4 Comment on לכבוד שבת: עוגת גבינה משובחת

    מתכון פשוט לעוגה משובחת • כך תכינו עוגת גבינה בעלת סיכון גבוה להיאכל עוד טרם תוגש לשולחן

    מושלם! | העוגה המדוברת צילום: סטודיו דן לב
    0:16
    19.03.24
    נתי קאליש No Comments on בראשות גדולי הדור: בישיבת רש"י חגגו חצי יובל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אנחנו כבר נמצאים בעיצומה של שגעת שבועות והיום הבאנו לכם מתכון סופר פשוט שיכניס גם אתכם לאווירה הלבנה. רק לערבב, להעביר לתבנית ולאפות! מבטיחים שזה מתכון שיישאר.

    (תבנית בגודל 25*35 ס"מ) לבסיס:
    100 גרם חמאה רכה
    1/4 כוס סוכר
    חלמון
    כף מים קרים
    כוס וחצי קמח תופח

    למלית גבינה:
    קילו גבינה לבנה 5%
    כוס סוכר
    4 ביצים גדולות
    שקית אינסטנט-פודינג וניל
    קליפה מגוררת מ 1/2 לימון
    1/44 כפית תמצית וניל
    לקראמבלס:
    100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    1/2 כוס סוכר חום בהיר
    כוס קמח תופח
    שקית סוכר וניל

    אופן ההכנה:
    הכנת הבסיס:
    מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ 33 דקות לקרם חלק. מוסיפים חלמון וכף מים ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים קמח תופח ומערבלים רק עד שנוצרים פירורים.
    מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
    מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25*35 ס”מ. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
    מחממים תנור ל 155 מעלות.

    הכנת המלית:
    טורפים את כל החומרים במטרף ידני עד שנוצרת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים על הבסיס.

    הכנת הקראמבלס:
    מערבבים קמח, סוכר חום וסוכר וניל, מוסיפים את קוביות החמאה הקרה עד שנוצרת תערובת פירורית, אותה מפזרים על מלית הגבינה.
    אופים 60-50 דקות עד להזהבה. מצננים היטב וחותכים לקוביות. שומרים במקרר עד ארבעה ימים.

    גיוונים:
    אפשר לוותר על הבצק בתחתית. זמן האפייה אינו משתנה.
    אפשר להוסיף 1/2 כוס צימוקים כהים למלית.
    אפשר להוסיף לקראמבלס חצי כפית מחוקה של קינמון.



    4 תגובות

    מיין תגובות
    1. 3

      למה טעיות אתה\את מכיר\מכירה את המתכון