חדשות התיירות: מדוע קק"ל מתכננת לכרות 90 עצים ביער חולדה

    קובי פינקלר No Comments on חדשות התיירות: מדוע קק"ל מתכננת לכרות 90 עצים ביער חולדה

    מרד בר כוכבא, פעילות ברמת הגולן, טיפול ביערות וגם, מינוי מיוחד ברשת 'פתאל'

    13:20
    22.04.24
    אתר קול חי No Comments on "כולנו מסובין": סדר פסח מוזיקלי עם מוישי רוט וחברים • צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חקלאות, טעמים וריחות בעונת הקציר

    במסגרת חגיגות שנת ה-50 לחידוש ההתיישבות בגולן, יתקיים ההפנינג חקלאות, ביום שישי, ה-9.6, במתחם התיירות וואטס (צומת האמיר) ובו שוק איכרים עשיר. ביריד, תוצג תוצרת הגולן הטרייה בדוכנים: פירות, ירקות, תוצרת אורגנית, שמן זית, גבינות עיזים, יינות, ריבות, דבש, עוגיות, תבלינים ומוצרי קוסמטיקה. כחלק מחגיגות החקלאות יתקיימו פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה ללא עלות. במתחם יהיו מגוון פינות יצירה – שזירת פרחים, אמנות נייר, קיר טיפוס ואומגה.

    טיפול יערני ייחודי ביער חולדה

    קרן קימת לישראל תכרות כ-90 עצים אשר זוהו על ידי מומחי קק"ל כבעלי סיכון ו/או פוטנציאל לקריסה פתאומית.

    יער חולדה הינו היער הראשון של קרן קימת לישראל. בשנת 1902 קק"ל רכשה את קרקעות חולדה ושתלה עצי זית ועצי יער מגוונים, תוך התמודדות עם התנכלויות חוזרות ונשנות ליער ולהתיישבות. היער ניטע מספר פעמים כתוצאה מהשחתות שנגרמו מגורמים עוינים.

    הייעור החל להתייצב בחולדה בשלהי המנדט הבריטי והיום ניתן לראות ביער עצי ענק המפארים את היער. כעשרת אלפים עצים ניטעו ביער במהלך השנים, מתוכם כ-130 אורנים וותיקים (בני 80 בערך). כיום העצים בחולדה נושקים למאה שנים ואף למעלה מכך, כאשר בהתאם לספרות המדעית חיי אורן ירושלמי הם בין שמונים למאה שנים. בשנים האחרונות החלו להישבר עצי האורן הוותיקים כתוצאה מזקנה וממבנה בעייתי אשר רוחות הובילו לקריסתם ולשבירתם.

    במטרה להבריא את היער, קרן קימת לישראל תכרות כ-90 עצים אשר זוהו על ידי מומחי קק"ל כבעלי סיכון ו/או פוטנציאל לקריסה פתאומית. 40 עצים נוספים יעבור טיפול גיזום מיוחד המאפשר זרימה של אוויר והמשך יציבות העץ. כמו כן, כל היער יעבור טיפול מקיף של כלל העצים בהדגש על בטיחות.

    אביה מזרחי – מגן המנכ"לית החדשה של פתאל

    אביה מזרחי-מגן (40), בעלת תואר ראשון במשפטים, עושה השבוע היסטוריה בענף המלונאות בישראל, כאשר מתמנה למנכ"לית רשת פתאל – רשת המלונות הגדולה בישראל.

    מזרחי-מגן, אשר החלה את דרכה ברשת לפני 17 שנים כפקידה, עברה הכשרה בעתודה הניהולית של הרשת ולאחר מגוון תפקידים הפכה למנכ"לית הצעירה בישראל, עת מונתה למנכ"ל "קלאב מד" אילת.

    אביה, תושבת העיר אילת, נשואה ומגדלת יחד עם בעלה 6 ילדים. אביה מזרחי- מגן, מנכ"לית רשת המלונות פתאל הנכנסת, מסרה: "אני מודה לדוד פתאל על האמון וההזדמנות. בטוחה שאצליח להצעיד את הרשת להצלחות נוספות בזכות האנשים הנפלאים שעובדים בה והאורחים שימשיכו להביע בנו אמון".

    דוד פתאל, מייסד ויו"ר הרשת, ציין: "אני מאוד שמח על מינויה של אביה, אשר מהווה דוגמא לכל עובדי הרשת ולמאות אלפי צעירים המבקשים להתמחות בענף מרתק ומתגמל. אביה ללא ספק מוכיחה שוב כי השמיים הם הגבול. מינויה של אביה הוא ברוח ערכי החברה, של השקעה גדולה במשאב האנושי וקידומים בתוך החברה. אביה היא האדם המתאים להוביל ולהנהיג את הרשת לקראת האתגרים והיעדים השאפתניים המצפים לה. בהצלחה".

    כך יראה מוזיאון חיל האוויר החדש בחצרים

    נבחר זוכה בתחרות האדריכלים לתכנון "מוזיאון חיל האוויר"- משרד 'שוורץ בסנוסוף אדריכלים'.

    לתחרות, שערך משרד הביטחון בהובלת חיל האוויר ובשיתוף מלא עם עמותת האדריכלים, ניגשו 66 משרדים, בהם טובי המשרדים בארץ וכן מספר משרדים מחו"ל, שהציעו מגוון קונספטים יצירתיים ומרגשים. כל אחת מההצעות נבחנה על-ידי צוות של 9 שופטים, אזרחים ואנשי צבא, ביניהם תא"ל במיל' יעקב טרנר, אבי המוזיאון אשר הניח את אבן הפינה להקמתו בשנת 1985 וליווה את צמיחתו מיום הקמתו. מטעם עמותת האדריכלים השתתפו בצוות השיפוט אדר' איתן קימל, אדר' שם טוב צרויה והאדריכלית מאירה קובלסקי אפרת.

    אדריכל חדש בא לאוויר | מוזיאון חיל האוויר בחצרים

    אדריכל חדש בא לאוויר | מוזיאון חיל האוויר בחצרים

    המשתתפים בתחרות התבקשו להציע מוזיאון שיעמוד בשורה הראשונה של מוזיאונים בעולם ויציג את מורשת החיל, את ערכיו, ינגיש את תרבותו הארגונית, ישמש פלטפורמה לקידום חינוך טכנולוגי – מדעי ויהווה חלון ראווה לתעשיות הביטחוניות, האבן השואבת לטכנולוגיות המזינות את החיל מיום הקמתו. כחלק מבניית הפרוגרמה ניתנה חשיבות רבה לשימור מבנים היסטוריים הקיימים בשטח המוזיאון כיום, הצגת החיל על כלל מערכיו ובשימת דגש על האנשים אשר מהווים את מקור כוחו. ההצעה הזוכה בתחרות היא זו שענתה לדעת חבר השופטים על הדרישות באופן הטוב ביותר ואושרה על ידי מפקד החיל.

    עם הקמתו המחודשת של המוזיאון, אשר עומד במתכונתו הקיימת במשך יותר משלושה עשורים, יהפוך למוזיאון מקורה וממוזג בשטח של יותר מ-17,000 מ"ר בנוי, שיחולק למספר מבנים, שבהם יוצגו יותר מ-80 כלי טייס בחלוקה לתקופות לאורך ההיסטוריה וכן מספר רב של מוקדים חווייתיים, שיאפשרו למבקר לחוות את עולם התעופה דרך תא הטייס, לגעת בחלקי כלי הטייס, דרך ידי הטכנאי ולראות את שדה הקרב דרך עיני לוחם ביחידות המיוחדות, לוחמים ולוחמות במערך ההגנה האווירית ומפעילי כלי הטייס הבלתי מאוישים של החיל. המוזיאון החדש יציע מגוון מסלולי ביקור, דבר שיאפשר ביקורים חוזרים ונשנים במוזיאון וחוויות חדשות בכל ביקור נוסף.

    מערות מתקופת מרד בר כוכבא

    קק"ל, רשות העתיקות והמועצה האזורית מטה יהודה חנכו ביום שישי את אתר חורבת בורגין בפארק עדולם במסגרת אירועי שנת ה-115 לקק"ל. בפעילות משותפת נחשף מסלול מחילות מסתור ארוך ויפה מתחת למבני הכפר הקדום מתקופות ימי בית שני, התקופה הרומאית, והתקופה הביזנטית.

    מתברר, שההתיישבות בשפלת יהודה התבססה על מפלס עליון ומפלס תת קרקעי אשר במקורו היה מפלס למסתור ממזג האוויר, אחסון, קירור ובמיוחד שימש עבור אגירת מים במסגרת של בורות. עם השנים, במיוחד עם המרידות נגד הרומאים, המחילות הוארכו לטובת המלחמה נגד הרומאים ואז נחשבו למערות מסתור של בר כוכבא. למעשה השימוש האזרחי הפך לשימוש צבאי.

    מרד בר כוכבא | חורבת בורגין

    מרד בר כוכבא | חורבת בורגין



    0 תגובות