- רדיו קול חי - -

היי פאי: תענוג של חציל וגבינות

פאי חצילים / חני כהן, ריקוטה

מצרכים :

מלח פלפל שן שום
4 חציל בלאדי
8 עגבניות בשלום
150 גרם גבינה שמנת
150 גרם גבינה ריקוטה
150 גרם גבינה צהובה
150 גרם גבינה בולרית
200 גרם קוטג
100 גרם קמח ממה
4 ביצים

אופן הכנה:
חציל אחד שורפים על האש
שלוש פורסים לאורך בעובי של ס"מ אחד ואופים בתנור עשר דק 180 מעלות
לבנתים חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומתגנים עם שן שום עד לקבלת מרקם של רוטב מורידים מהאש ושמים בקערה
את החציל השרוף מקלפים ושמים בקערה נפרדת
לקערה של החציל מוסיפים את כל המוצרים הנותרים הגבינות וכד
טוחנים או מערבבים חזק עד קבלת מרקם אחיד
לוקחים את החציל מהתנור ומעבירים לתבנית פאי מרפדים את התבנית בחציל ויוצרים דפנות מהחציל
לוקחים לשכבה ראשונה מהרוטב של הגבינות עושים שכבה
אחכ שמים עוד שכבה של חציל קלוי ואז את הרוטב עגבניות ועוד שכבה של הרוטב גבינות עד למעלה מפזרים גבינה צהובה ואופים על 165 מעלות 35 דקות
אפשר ומומלץ להוסיף עלי בזיליקום טרי