קובי פינקלר יצא לתור את באר שבע והאמת? הופתע

    קובי פינקלר No Comments on קובי פינקלר יצא לתור את באר שבע והאמת? הופתע

    באר שבע שלא הכרתם: גן חיות, מיצגים היסטוריים, פארק שעשועים מרהיב ומותאם לבעלי מוגבלויות ואוכל טעים • יצאנו לטייל?

    8:48
    29.03.24
    קובי פינקלר No Comments on עשרות חיילים סורים נהרגו בתקיפה המיוחסת לישראל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    "ויטע אשל בבאר שבע"

    יותר מכל עיר אחרת, מחוברת באר שבע לעברו הרחוק של עם ישראל.

    בכניסה לבאר שבע מצוי רחוב "הצדיק מירושלים". מיהו הצדיק? על שום מה הוא מצוי כאן, לא ברור. אבל על דבר אחד אפשר כבר מהרגע הראשון בביקור בעיר הדרומית לדעת. באר שבע מחוברת אל העבר יותר מכל דבר אחר. בקרן אחת רחוב אברהם אבינו, באזור אחר בארו של אברהם. צד אחד מתאר את ימי העלייה הראשונים לאזור הנגב בבית אשל, לא הרחק משם הגשר התורכי מימיו של השלטון ההוא, הפארק האוסטרלי המיוחד ובו מלחמת הפרשים האחרונה בעולם וגם הקטר הנושא את המספר 70414.

    באר אברהם

    באר מים עתיקה לצידו של אשל בן 500 שנה מחזירים אותנו לימי התורה בספר בראשית. "ויאמר כי את שבע כבשת תקח מידי בעבור תהיה לי לעדה כי חפרתי את הבאר הזאת. על כן קרא למקום ההוא באר שבע כי שם נשבעו שניהם". (בראשית כ"א ל- לא) ובהמשך, "ויטע אשל בבאר שבע ויקרא שם בשם ה' אל עולם". בקצה החצר ניתן להבחין בבאר אחרת מתקופה מאוחרת יותר, ובשחזור של גלגל שאיבה עם בריכה קטנה שאליה נשאבים המים. האתר משמש מרכז מידע לעיר ולאזור, כמוקד יציאה למסלולי סיור מאורגנים בעיר וכמרכז מבקרים, הכולל מיצג אורקולי, המתאר את באר שבע מתקופת אברהם אבינו ועד היום.

    סיורים במתחם הקטר

    במתחם הקטר 70414 ניתן ליהנות מסיורים מודרכים, המספרים את סיפורה של תחנת הרכבת התורכית מאז ועד היום. הסיור מלווה על ידי מדריך – המספר על ההיסטוריה והמורשת של המקום, מרחיב את הידע ומספק חוויה משלימה ומרתקת.
    במסגרת הסיור תבקר הקבוצה בשלל אטרקציות ונקודות האתר, ביניהן: מיני מוזיאון אינטראקטיבי של רכבת ישראל, קרון הטרקלין – קרון מיצגים המספר את סיפור הרכבת בארץ ישראל, קטר הקיטור המקורי, גלריה ועוד.

    מרכז מבקרים שער לנגב
    המרכז עתיד להיות חלון הראווה של הנגב ולהוות אבן שואבת לתיירים מהארץ ומחו"ל. רעיון המרכז של תנועת אור הוא לחוות את הנגב, להתרגש מנופיו, לשמוע את סיפוריו ההיסטוריים ולהכיר את תושביו. וכל זאת בטכנולוגיות תצוגה חדשות ומפתיעות.
    זאת לדעת. העיר העתיקה בבאר שבע בנמצאת בתנופה אדירה של שינוי, פיתוח וחידוש של מקומות קיימים והקמת פרויקטים חדשים, וקיימות אטרקציות נוספות. מעבר לאתרים ניתן לצאת לביקור משלים בעיר, לסייר בין הסיפורים והאתרים ולחזות בהתעוררותה של העיר העתיקה החדשה.

    הפארק האוסטרלי
    הפארק מנציח את החיילים האוסטרלים אשר שחררו את באר שבע מידי הטורקים כחלק ממתקפתו של הגנרל אלנבי לכיבוש הארץ במלחמת העולם הראשונה, ובמרכזו ניצב פסל מרשים של פרש אוסטרלי על סוסו, אשר הובא לארץ במיוחד מאוסטרליה. הקרב, שאת קיומו מנציח הפארק, מכונה "מתקפת הפרשים הגדולה האחרונה בהיסטוריה" ונודע כאחד הניצחונות הגדולים ומעוררי ההשראה שנחל צבא אוסטרליה. כיבוש באר שבע בידי הכוחות האוסטרלים תחת פיקודו של סר הארי שובל ב-31 באוקטובר 1917 היה ניצחון מכריע, כנגד כל הסיכויים, אשר לימים הובנה תרומתו לכינונה של מדינת ישראל.

    כשילד ומלווה מגיעים לפארק, תוכנן המרחב כך שיצור מקסימום רגיעה ואפשרות לתפקוד מירבי, יהיו מגבלותיו של הילד קשות ככל שיהיו. המטרה היא שילדים מוגבלים וילדים בריאים ישחקו זה לצד זה בהרמוניה ובטבעיות שכל-כך חסרים בכל גן משחקים אחר.

    סביב המתקנים משטח רך ומרופד ולא חול או דשא כדי שיהיה נגיש. המתקנים תוכננו כך, שלכל סוג של נכות 3-4 מתקנים שמתאימים להם. המתקנים נמוכים יחסית, כך שהגישה אל כולן נוחה יותר. למשל, בפארק קרוסלה נגישה בגובה 0, אליה ניתן להיכנס עם כיסאות גלגלים לצד כיסאות לילדים בריאים. ישנה גם קרוסלת רשת לישיבה ועמידה, מאוד בטיחותית.

    הנדנדות בפארק שונות ומגוונות ומתאימות לילדים בעלי צרכים שונים. ישנן נדנדות עם תמיכות גבוהות, מאפשר סידור של הידיים והרגליים לילדים עם נוקשות בשרירים. נדנדות רשת – מאפשרות להשכיב ילד מבחינה סיעודית. שני ילדים יכולים להתנדנד יחד. נדנדת רשת גדולה – "קן לציפור" – נדנדת שכיבה גדולה לילדים סיעודיים יותר, ערסלי נדנדה, נדנדה סיעודית תומכת גב בה גם המלווה יכול להתנדנד.

    מתקנים נוספים מנגישים מיומנויות אחרות, למשל, קיר טיפוס מתפתל בדרגות שונות – מאפשר מישוש, גשרי חבלים מתאימים לרמות שונות של תפקוד, מגלשה עם רמפה וגשר שמתאימים לכיסא גלגלים וגם גשר וחבל, מעבר לילדים ברמות תפקוד גבוהות יותר, מבוך רחב המתאים גם לכיסאות גלגלים, המפעיל את חוש מישוש.

    רחוב אבא אחימאיר, בין שאול המלך ומצדה, שכונה י"א, באר שבע.

    נגב זו – גן החיות המדברי של ישראל

    גן חיות בנגב? כן בהחלט. נגב זו הינו גן החיות הגדול בנגב והוא משתרע על שטח של כ- 50 דונם, הגן נמצא במבואותיה המערביים של העיר באר שבע לא הרחק מבית הספר הטכני של חיל האוויר ובסמוך לחווה החקלאית ולכפר רפאל.
    המסלול בגן הינו מסלול מעגלי החולף על פני כל התצוגות וכל הגן ומתקניו מונגשים באופן מלא לנכים.

    בגן מוצגים כ- 150 מינים שונים של עופות, יונקים וזוחלים מהארץ והעולם, חלקם נפוצים ומוכרים, חלקם נדירים ביותר אשר נכחדו מהטבע וחיים אך ורק בגני חיות וחלקם בסכנת הכחדה. מרבית בעלי החיים שוכני הגן נולדו בשבי ורגילים לנוכחות בני אדם בקרבתם, אולם חלק מבעלי החיים הינן חיות בר אשר הובאו לגן מהטבע ע"י פקחי רשות הטבע והגנים ואנשים פרטיים לצורך קבלת טיפול רפואי לאחר שנמצאו פצועים בשטח, בגן הם זוכים לקבלת טיפול רפואי ובמידת הצורך גם שיקום ולאחר מכן, את הבריאים שניתן להשיב לטבע אנו משחררים ואילו השאר משתלבים בתצוגות הגן. אחד מהדברים המייחדים את הגן הוא בכך שקהל המבקרים יכול להתבונן בבעלי החיים מקרוב מאוד ובכך להבחין בפרטים קטנים וחשובים המאפיינים אותו.
    ייחוד חשוב נוסף הוא, שבניגוד לגני חיות אחרים אנו דווקא מאפשרים האכלה של בעלי החיים באוכל מיוחד אותו ניתן לרכוש בכניסה לגן ובכך נהפך הביקור בגן לחוויה מיוחדת בה נוצר קשר בין המבקרים לבעלי החיים.
    אגב, כל הכנסות הגן מיועדות לטיפול בבעלי החיים ולפיתוחו. בץ 5 באר שבע.

    פארק נחל באר שבע

    פארק עירוני ומטרופוליני בשטח כולל של 5,300 דונם ומשתרע לאורך 8 ק"מ של ערוץ נחל באר שבע בתחום העיר. בפארק מספר עוגנים מרכזיים כ- אמפיתיאטרון, ספורטק, טיילות, אתרים היסטוריים וארכיאולוגים ועוד.
    טיילת הנחל בקטע זה הינה חלק מעבודות נוספות ליצירת רצף של טיילות לאורך ערוץ נחל באר שבע במסגרת הקמת פארק נחל באר שבע. הפארק, משתרע לאורך של כ- שמונה ק"מ לאורך הנחל מגן לאומי תל באר שבע בואכה היישוב תל שבע במזרח ועד שכונת נווה זאב במערב והוא כולל שבילים בטיילת, מדשאות ונטיעת עצי נוי ומתקנים לילדים.

    והיכן אוכלים ולנים?

    מסעדת קבב אמונה ברחוב קק"ל.
    קבב אמונה? הייתי בטוח שמדובר בקבב שעושים אותו מתוך אמונה. אנחנו הרי בבאר שבע. חשבתי וטעיתי. כשנכנסתי בשערי המקום היפה הזה, קיבל את פניי אמנון אמונה בעל המסעדה. תוך כדי תשומת לב לכל אחד מהאורחים הוא מספר לי את סיפורו שמתחיל לפני 60 שנה כאשר שמעון ומרים אמונה עלו מפרס בשנת 1952. האב התעסק תחילה בכבישים, אח"כ קנה את החנות כחנות בדים ולאחר צבירת חובות מאנשים טובים שלא שילמו הוא פותח מסעדה ותכף הצליח. הריח עבר מפה לאוזן ואט אט החלו לפקוד אותו אנשי הצבא, עובדים באזור ותושבי העיר שרצו לאכול קבב אמיתי. מאז, כל בוקר משכים אמנון ומכין את הבשר לקבב במו ידיו כמו שלמד מאבא. לצידו הבת מור כדור השלישי והאוכל מעולה. סלטים מיוחדים, סלט ירקות טרי וסלט כרוב, מטבוחה טובה, ירקות מוחמצים וגולת הכותרת – עמבה מתוצרת המקום, ששווה לטעום גם אם אתם מסתייגים מהמשחה הארומטית (לא תמצאו כאן חומוס או ציפס..), קבבים כמובן. ארבעה קבבים עירקיים, הצלויים על גריל פחמים ומתובלים בבהרט, היו עסיסיים וטעימים מאוד. ארוחת צהריים מוצלחת ומשביעה מאוד. שיפודים מכל הסוגים, וגם מנה עסקית המציעה מבחר סלטים, פיתות, שתייה קלה ושני שיפודים.

    על הקירות מוצגות לראווה המלצות של שפים נחשבים על הקבב של אמונה, כמיטב המסורת בז'אנר, והמלצריות אצות בין השולחנות ובידיהן מגשים עמוסי סלטים ושיפודים לוהטים. רחוב קק"ל 58 טל. 08-6278865

    והיכן לנים? במלון לאונרדו נגב
    כמה דקות נסיעה או הליכה מהעיר העתיקה במרכז העיר – קרוב לאוניברסיטת בן-גוריון, לקריית הממשלה ולמרכזי קניות, ממוקם המלון היפה הזה המאפשר לטייל ולגלות את באר שבע על מגוון מוקדי התיירות שבה: שווקים, מוזיאונים, מסלולי טיול ומראות ייחודיים נוספים.

    חוויית הנופש האיכותית מבטיחה שגם אנשי עסקים ימצאו בלאונרדו נגב את מבוקשם. האירוח מפנק, החדרים מאובזרים בכל הדרוש לשהייה נעימה ואיכותית, והקרבה לצירי התחבורה, לאוניברסיטה ולפארק התעשייה הופכים את לאונרדו נגב למלון מבוקש, איכותי ונחשק.

    המלון, מכיל 250 חדרים מעוצבים ומרווחים, בהם גם מיני סוויטות לזוג +2, וכן שתי סוויטות נשיאותיות מעוצבות ומפנקות במיוחד. במלון 3 קומות עסקיות המאובזרות במיטב השירותים לאנשי עסקים ובהן מיני בר, ערכות קפה וכספת. המלון ערוך להכנת חדרים מיוחדים עבור אורחים בעלי מוגבלות פיזית. קיימים חדרים עם דלת מקשרת. שירות החדרים פועל עד השעה 23:00.

    במלון משגיח צמוד וחדרים נעימים ומפנקים לאירוח משפחתי.



    0 תגובות