מתכון מדליק: עוגת לג' בעומר

    נאוה כרמון 1 Comment on מתכון מדליק: עוגת לג' בעומר

    מתכון מקסים לעוגת לג' בעומר של נאווה כרמון • מדליק

    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מתכון לעוגה מפתיעה ומדליקה.

    ‎בסיס – עוגת זברה:
    ‎4 ביצים.
    ‎כוס סוכר.
    ‎כוס שמן.
    ‎כוס מיץ תפוזים.
    ‎כף אבקת אפיה.
    ‎2 כוסות קמח.
    ‎שקית סוכר וניל.
    ‎3 כפות קקאו.

    ‎אופן ההכנה:
    ‎מערבבים הכל ידנית, מחלקים את התערובת לשני חלקים. בחלק אחד מוסיפים קקאו. משמנים תבנית 24, כל פעם שמים כף תערובת למרכז התבנית פעם לבן ופעם חום. מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים עד שהקיסם יוצא יבש.

    ‎מצפים בגנש שוקולד:
    ‎כוס קצפת צמחית – מביאים לרתיחה וממיסים בה 100 גרם שוקולד מריר.

    ‎למדורה:
    ‎150 גרם שוקולד צ'יפס לבן, מחלקים ל-3 שקיות זילוף ומחממים כל אחת בכוס מים חמים עד שאפשר לעבוד עם זה. בשקית אחת מוסיפים צבע מאכל אדום, בשניה צהוב, שלישית משאירים לבן. מערבבים שוקולד מומס עם הצבע עד שיהיה אחיד. על נייר אפיה מציירים מדורה ומזלפים עליה קודם אדום אחר כך צהוב ובפנים לבן. מטשטשים קצוות עם קיסם ומקפיאים את היצירה לחצי שעה. כשהגנש מתקרר מוציאים את המדורה מהמקפיא, מקלפים מנייר אפיה ושמים מעל העוגה. למטה גליליות לקרשים. לפזר למעלה סוכריות צבעוניות כניצים.



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      תאספו לכבוד ל"ג בעומר לנהג לא?4