אוי זה פריך • מאפים פריכים במילוי שוקולד לבן ואגוזים

    אתי קצבורג 1 Comment on אוי זה פריך • מאפים פריכים במילוי שוקולד לבן ואגוזים

    מתכון פריך וטעים • מאפים במילוי שוקולד לבן ואגוזים • הפתעה מתוקה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מתכון למאפים פריכים במילוי שוקולד לבן ואגוזים באדיבות 'כרמית' (כמות: 10 מאפים)

    10 דפי פילו, מופשרים
    3 טבלאות פינוק בטעם שוקולד לבן נוגט עם אגוזי לוז של 'כרמית'
    1 כוס אגוזי לוז טבעיים
    שמן קוקוס או שמן נייטרלי אחר, להברשה

    מחממים תנור ל-150 מעלות.
    מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים עליו את האגוזים. קולים אותם כ-5 דקות, מוציאים ומניחים להצטנן.
    מעבירים את האגוזים הקלויים למיכל של מעבד מזון וטוחנים גס בפולסים קצרים. לחילופין, אפשר לקצוץ אותם בסכין.
    מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
    מניחים את דפי הפילו בערימה על משטח העבודה. מברישים את הדף העליון בשמן ומקפלים לחצי. מברישים שוב ומקפלים, עד לקבלת ריבוע בן 4 שכבות בצק. מניחים לרוחבו משולשי שוקולד לבן ומפזרים מהאגוזים הקצוצים.

    מקפלים פנימה את השוליים משני הצדדים ומגלגלים את הבצק על גבי השוקולד עד שמתקבל גליל סגור. מברישים בשמן ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, כשהתפר מופנה כלפי מטה. ממשיכים למלא את דפי הפילו הנותרים באותה שיטה.
    את אגוזי הלוז הקצוצים שנותרו מפזרים על המאפים ומכניסים לתנור לכ-5 דקות, עד שהמאפים מזהיבים ופריכים. מגישים חם. בתיאבון!

    המתכון בחסות 'כרמית'.



    1 תגובות

    מיין תגובות