מושלמת ונימוחה: עוגיית תמרים שכולם אוהבים

    ערן שרגא 7 Comment on מושלמת ונימוחה: עוגיית תמרים שכולם אוהבים

    קודם כל מרדדים בצק ומכניסים לתנור וכל הבית מריח טוב, אחר כך על הכל מפדרים אבקת סוכר, וסופרים עד חמש והכל נגמר • מי אני?

    פריך ותמרים
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    שבת בפתח, אין כמו המתכון המוצלח הזה שלעולם לא נס ליחו וטעמו, תמיד תוכלו להחליף ולהוסיף מילויים למפונקים שביננו

    עוגיות תמרים

    מצרכים :
    לבצק:
    4 כוסות קמח.
    ¾ כוסות שמן.
    1 כוס מיץ תפוזים.
    ¼1 כוסות סוכר.
    1 שקית אבקת אפייה.

    למילוי:
    קופסת ממרח תמרים מעורבבת ¾ כפית קינמון.
    ½ כוס יין מתוק.

    אופן ההכנה :
    1. מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים לבצק רך.
    2. נותנים לבצק לנוח כ 15 דקות ויותר.
    3. מחלקים את הבצק ל 4 כדורים, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לצורת מלבן.
    4. מערבבים את כל חומרי המילוי ומורחים על הבצק.
    5. מגלגלים כל בצק לרולדה, מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת סכין חדה חורצים בסכין כל 2 ס"מ את גג הרולדה באלכסון .
    6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ 30 דקות עד להשחמה .
    7. מוציאים את הרולדות מהתנור, מקררים אותם וחותכים אותם במקום שסימננו.
    8. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

    העוגיות ניתנות להקפאה



    7 תגובות

    מיין תגובות
      1. אוקי
        לא קיבלתי תגובה והוספתי על דעת עצמי 2 ביצים.
        יצא טעים אבל מתווווווווק . מידי מתוק.
        להוריד מהסוכר!!

        1. לא צריך לשים כמות גדולה כזו של סוכר!
          אפשר 3-4 כפות, מפני שיש מילוי המילוי מספיק מתוק!

    1. 3

      אני מכינה את הבצק בלי סוכר בכלל! יוצא מעולה, כי המילוי מספיק מתוק.