פסטה בכל יום • מתכון איטלקי משובח

    שרה פכטר No Comments on פסטה בכל יום • מתכון איטלקי משובח

    הסוד לפסטה שיוצאת פרפקטו! • שרה פכטר על התקופות שבא היא בשלה לבעלה פסטה, פסטה ופסטה ובאורח פלא, הוא גם שם לב לכך

    ספגטי מסדרת פרפקטו
    8:13
    18.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on איך מפתחים את תכונת האומץ

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חודשיים אחרי שנשאנו, שאל אותי בעדינות בעלי 'למה את מבשלת כל יום פסטה?' פרצתי בצחוק כי נזכרתי שהכנתי לו בשבוע הראשון פסטה פעמיים, והוא כל כך שיבח את הפסטה עם הרוטב האדום, מתכון מהבית, שהכנתי לו אותה בהתלהבות מידי יום, אבל נראה שהגזמתי אם הוא שאל. בינינו זה הכי קל ואפשר לבשל אותו בהמון צורות שונות, כיף.

    הנוסטלגיה הטעימה הזו חזרה אליי כשראיתי את סיר הפסטה החדש של סולתם, נזכרתי בארוחות הזוגיות השקטות בלי ילדים שמצטרפים לחגיגה ומיד רצתי לקנות לזוג הצעיר החדש שהצטרף למשפחה, עם אזהרה מובנית "לא מכינים כל יום פסטה, כי גם הבעלים הכי מפרגנים בסוף יימאס להם, אז תכיני במינון נכון…"

    אז סיר יש, רצון יש רעב יש והנה טיפים לבישול נכון של ההמצאה האיטלקית המפורסמת.

    1. בחרו בסיר גדול ועמוק הפסטה זקוקה למרחב של מים כדי להתבשל כמו שצריך.

    2. הרתיחו מים והרבה הפסטה כאמור זקוקה למים מלאו את הסיר עד לגובה של שלושת רבעי הסיר. הוסיפי מלח והרתיחו.

    3. אל תשטפו את הפסטה ישנה שיטה אצל חלק מהשפים שטוענים כי העמילן שנשאר על הפסטה לאחר הבישול מסייע לרוטב להידבק טוב יותר. סננו אותה היטב. יש כאלה כמובן ששוטפים היטב את הפסטה, רצוי לשמור על חלק ממי הבישול, לא לסנן יותר מידי כדי שהפסטה לא תהיה יבשה.

    4. אל תוסיפו שמן למי הבישול – במשך שנים הוספתי שמן למי הבישול כדי למנוע הדבקה בזמן הבישול, מסתבר שעדיף שלא, שכן הפסטה תהפוך לשמנונית יותר והרוטב לא ידבק באופן אחיד.

    5. ישנם עשרות אם לא מאות סוגי פסטה, אל תערבבו שני סוגים בזמן הבישול שכן לכל פסטה זמן בישול אחר וחשוב לדייק.

    6. נסו לא לבשל את הפסטה יתר על המידה – היצמדו להוראות של האריזה. אפשר אפילו להוריד שתי דקות מהזמן המומלץ (לקבלת פסטה אל-דנטה) באם אתם מתכננים רוטב חם.

    והנה מתכון מושלם באדיבות אסם

    רשימת המצרכים (6 מנות)

    1 חבילה פסטה פרפקטו
    1 צנצנת רוטב פסטו פרפקטו
    0.25 כוס שמן זית
    100 גרם צנוברים
    100 גרם גבינת פרמזן

    אופן הכנה (20 דקות)

    במחבת גדולה מערבבים את הרוטב ביחד עם שמן הזית עד לקבלת רוטב אחיד ומנמיכים את האש.
    מבשלים את הפסטה במי מלח לפי ההוראות. מסננים ומוסיפים למחבת עם הרוטב ומבשלים עוד דקה.
    במחבת חמה (ללא שמן) קולים את הצנוברים, מוסיפים לפסטה ומערבבים היטב.
    מסדרים את הפסטה בכלי הגשה ובעזרת קולפן יוצרים שבבי פרמזן ומפזרים מעל כל מנה. מגישים מיד.

    בתיאבון!



    0 תגובות