מעבר לאתר המותאם

חלת המפתח • מתכונים מנצחים לחלות של אחרי פסח

הדס ברכץ, שונמית דרעי, בת שבע בראון 2 Comment on חלת המפתח • מתכונים מנצחים לחלות של אחרי פסח

מילת המפתח: אפיית חלות בשבת של אחרי פסח כסגולה לפרנסה • מאות סגנונות של מתכונים ושל צורות אפייה עם מטרה אחת "אלוקים פתח לנו את אוצרך הטוב ותן לנו לחוש את ידך הרחבה"

מניחים על רשת
מניחים על רשת

בשבת הראשונה לאחר חג פסח יש מנהג להכין חלה בצורת מפתח המהווה סגולה לפרנסה ( חודש ניסן עצמו מיוחס לשפע ופרנסה ) בה מברכים את חודש אייר חודש הרפואה.

נוהגים לאפות חלה בצורת מפתח מדוע? 4 מפתחות בידי ה'. מ – מטר (גשמים) ,פ – פרנסה וכלכלה, ת – תחיית המתים, ח – חיים (עקרות וילדים).

המפתח שאנו מכינות מצביע על כך שהשפע הברכה והישועה הינם מאת השם יתברך ובזכות מצוות הפרשת חלה והתפילות יפתח לנו בורא עולם את שערי הפרנסה והכלכלה בשפע בהתר ובשמחה ומי לא צריכה דחוף ישועה?

את בפה שלך, במילים שלך, בכוונות הטהורות שיוצאות ממך יכולה לבקוע שערי שמיים, כמה מרגש. בעת הכנת החלה דמייני את צירוף האותיות פאי – פותח את ידיייך (לא לומר את צירוף האותיות רק במחשבה).

יִפְתַּח ה' לְךָ אֶת אוֹצָרוֹ הַטּוֹב, אֶת הַשָּׁמַיִם"

ביקשנו מנשות החיל את המתכונים המיוחדים שלהן לחלה הסמלית הזו והרי התוצאה והעיקר שאלוקים ייתן בשפע מכל המפתחות.

חלת המפתח של שונמית דרעי

מצרכים:
כוס מדידה חד פעמי
1 ק״ג קמח
כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף משפר אפיה
חצי כוס סוכר
מעט יותר מחצי כוס שמן
4 כוסות מים פושרים
לציפוי
ביצה טרופה עם מעט סוכר ושמן
שומשום /פרג/קצח

אופן ההכנה :

ללוש היטב לבצק אחיד, להשהות להתפחה כחצי שעה ועל משטח משומן מעט לקלוע את החלות בצורה הרצויה. להניח על מגש ונייר אפיה משומן מעט ולתת לתפוח כחצי שעה.

למרוח ביצה בעזרת מברשת בעדינות ולזרות שומשום/ פרג או מה שאוהבים ולאפות בתנור ב200-220 מעלות חום עד שמשחים יפה.

לפני האפייה

החלה של שונמית לפני האפיה

להוציא מהתנור להניח על משטח עם מגבת נקיה ולכסות במגבת נוספת (מקנה לחלות מרקם רך וטעים)

החלה של שונמית

מפתח של ישועות

חלת המפתח של הדס ברכץ:
מצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
מערבבת היטב
מוסיפה 3/4 כוס סוכר
כף מלח
2 ורבע כוסות מים חמימים.

אופן ההכנה:
מניחים קמח ושמרים במיקסר, מערבבים, מוסיפים סוכר, לאחר שנטמע בבצק מוסיפים מלח ולאחר שמתגבש לבצק מוסיפים קצת שמן. ממשיכים ללוש במיקסר 10 דקות על מהירות מינימום.
מכבים את המקסר לשים קצת ביד. עוטפים את הבצק במעט שמן. רק שלא ידבק. ומכסים בניילון נצמד. אחרי שמכפיל את עצמו קולעים חלות. נותנים חצי שעה התפחה נוספת. מורחים בזהירות ביצה טרופה ושומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ל7 דקות. מנמיכים ל180 מעלות עד שהחלות מוכנות. מעלים את התבנית לתא העליון לעוד שתיים שלוש דקות לחום גבוה כדי שיהיה קריספי ושחום. ומוציאים את החלות ישר לרשת של התנור להוצאת האדים. בשעת הקליעה מרדדים כל חלק של הבצק לעלה דק. ואז מגלגלים.

פוטוגנית וסימטרית

פוטוגנית וסימטרית

מניחים על רשת

מניחים על רשת , צילום: הדס ברכץ

 

החלה של בת שבע בראון
מתכון סוף, לא מחליפה אותו בעד שום הון.

מצרכים:
כף מלח
1 ק"ג קמח
יוצרים גומחה קטנה
מוסיפים 2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
שופכים כוס מים רותחים
ממתינים כ-10 דקות
מוסיפים 3/4 כוסות (רבע כוס שמן זית + שמן רגיל, אפשרי רק זית או רק רגיל)
מוסיפים עוד 2 כוסות מים
לשים במיקסר
מכסים את הקערה וומתפיחים במקום חמים כשעה. אפשרי לשים ראש שום למעלה (מזרז התפחה) קולעים ואופים בחום בינוני כ-22 דקות, תלוי בתנור.

הפרנסה בדרך

החלה של בת שבע



2 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 2

    יוווווווווו
    יצא מגניב!!
    תודה רבה על כל המתכונים האלופים!

  2. 1

    גאון ביותר!!!!!!!!!!
    אהבתי איך שעושים תבנית מכמה תבניות…
    בעז"ה נעשה היום כזאת חלה
    שבת שלום ומבורך!!!!!!!!!!!!!!